2024-01-17
支持本地小店之📍坑口 萬家美食(馬來豬扒專門店)萬家美食係坑口富寧花園地下,係本地民生小店。間鋪頭好細入面啲位都唔多,最岩外賣或者一兩人去食。🌟馬來豬扒蛋飯💰44豬扒係萬家美食既招牌菜,豬扒好似成隻碟咁大,就算食晒都唔會覺得油膩,豬扒唔會過肥同油淋淋,蔥花好香再配流心蛋,好滿足🤩🤩🤩🌟蒜香排骨煲仔飯💰54不得不讚煲仔飯既飯蕉岩岩好唔會燶但係又脆卜卜,好怕食啲燶咗嘅飯蕉。排骨肉質好滑,肉既數都多,天氣凍煲仔飯好受歡迎。坑口既村民留意啦,逢星期三萬家美食休息,呢間鋪頭無論價錢同味道都頂呱呱,可惜位置小同細。要多多支持下呢啲本地小店。總結:經常去食。10分滿分)價錢:8/10味道:7/10環境:6/10 #hkfoodie #hkigers #hkig #hkblogger#chansfoodie#hkrestaurants#hongkong🇭🇰 #hongkongfood #hongkonglocalfood #hongkongtravel #hongkongfoodblogger #hongkongcafe #explore #explorehongkong #坑口美食 #將軍澳美食
🌟馬來豬扒蛋飯💰44
🌟蒜香排骨煲仔飯💰54
總結:經常去食。
10分滿分)
價錢:8/10