2018-08-14 2206 views
呢排身邊嘅朋友都好興北上食全牛火煱 我個人比較精明 覓食能力超高其實有使乜返大陸嘥車錢嘥時間食全牛火鍋呢香港一樣有 而且地點仲好方便 就喺旺角中心對面 方便容易找大大個招牌寫住-新鮮才是王道食完之後深深感受到這個招牌的真諦 確實食材非常新鮮餐廳另一亮點就係有個透明落地大玻璃 當客人落單之後廚師就會即時切牛 一睹廚師切牛嘅風采醬料費每位30蚊 除咗一般嘅蒜蓉辣椒外 仲有一些具潮汕特色嘅醬料 例如普寧豆瓣醬醬料費是必須付的 但其實已經包埋嘢飲任飲餐廳有提供放題 亦有提供單點今晚我和朋友選擇了單點 所謂貴精不貴多餐紙上很多手切牛的名稱都聞所未聞 ……匙仁,匙柄…… 究竟是什麼東東保持好奇心 叫到一枱都係嘢食招牌鴛鴦牛什燜鍋$188一邊是秘製醬汁另一邊是紅油麻辣秘製醬汁嗰邊底料豐富 包括牛坑腩 牛腸 牛肚牛柏葉 牛筋 仲有白蘿蔔和粟米食曬啲底料 已經飽咗一半然後就開始打邊爐 牛胸朥$88奶白色的牛胸朥 肉即是牛胸部兩排肋骨中間的肉 口感非常爽口 簡單啲形容就好似咬得開嘅牛筋 爽爽彈彈的三花趾$88這個我是非常喜歡的 色澤較為深色 每片肉嘅中間都帶有一條根 有肉又有根 肉質滑 根爽兩種口感吊龍$

大大個招牌寫住-新鮮才是王道

這款牛切得最厚身 所以幾有咬口 越咬牛味就越出

嫩肉$48
油花均勻分佈 以薄切嘅方式 所以入口即溶
味道香而甜

埋單價600蚊有找(共2人) 已經食到捧住個肚 全人手切牛肉 牛肉部位罕有 啱嗮嘴刁嘅我 值得一試