2020-10-28 346 views
黃店嘅火鍋店得好少,呢間係難得搵到嘅,而且係請一啲聾啞人士做員工。我地喺平日食,而且有四人限聚令之下,其實佢都算幾好生意,睇落去都full full地。佢係任食嘅, 原價好似係288一位,但係長期有折,另外要加一同埋另收醬油錢,所以discount 完都要成251一個人,喺旺角兆萬嚟講我覺得都唔算平。佢係屬於港式火鍋,冇台式嘢飲同小食,但食物種類都算齊全嘅, 最初有一盤送既海鮮,有少少魚片、帶子、蜆同蝦,之後係冇得order 既。但牛肉嘅質素好好,你睇圖片,完全唔係好肥嗰啲肥牛,但切得非常之薄。 佢係用ipad點菜嘅,中途都試過有一批牛肉一直沒上菜,但係佢員工都幾多,所以你同佢員工講,佢都會好快幫你跟進。我覺得整體食物質素係唔錯嘅,嘢飲就冇咩特別驚喜,都係啲紙包嘢飲。湯底方面我哋嗌咗豬骨湯,但係有超多胡椒係入面,佢另外有個胡椒豬肚湯,但係呢個豬骨湯好似胡椒豬骨湯咁樣,另一邊酸菜白肉鍋又係好大陣胡椒味,我覺得如果佢係咁嘅應該要寫明, 如果唔鍾意食胡椒嘅人就可以避免。另外就係你book咗幾多點呢,時間就個時開始,即是你嗰時就算未入去呢,都開始計緊。 我覺得呢一點就有少少harsh. 因為佢

另外就係你book咗幾多點呢,時間就個時開始,即是你嗰時就算未入去呢,都開始計緊。 我覺得呢一點就有少少harsh. 因為佢cut單都係提早成三十五分鐘cut單, 而且當初book位打去係冇講明係兩個鐘嘅,呢一點要improve下。

$250 (Dinner)