2022-11-14
難得早收工又唔想返屋企食飯,係公司附近流連,行下行下見到間cafe幾舒服,被吸引咗入去。返咗成日工其實都想靜靜哋坐下,清空下日間工作嘅煩悶,享受下一個人嘅時間。呢間cafe旺中帶靜,完全滿足到獨獨的我☺️ 。望咗兩嘢個餐牌見到南瓜啤酒就即刻決定要飲,因為想食豬肉腸配啤酒所以揀咗all day breakfast🤪未開飲先興奮,過咗萬聖節都冇所謂啦😆本身以為啤酒係成罐咁上成罐咁飲會有啲麻甩,會破壞all day breakfast嘅港女格調,結果餐廳有提供高腳杯,成份事就靚曬,令到今餐個主角份外出眾🤣 講返味道先,飲落好重麥味,反而唔太飲出南瓜味,呢隻啤酒好易入口,冇乜酒精味啱曬酒量淺嘅我。一平時好少all day breakfast會有玉子,加咗玉子成件事特別咗。玉子熟得啱啱好唔會好老,蛋味好重,係好食嘅, 南瓜餅好脆,我放到凍咗食落都仲好脆,中間見到南瓜粒粒,夠真材實料。沙律菜新鮮,雖然雜菇同豬肉腸係預期嘅味道,餸啤酒堅開心😆每次飲完酒都會想食甜嘢,最後都係心動不如行動點咗個tiramisu, 外表睇落就唔特別嘅,可能加咗脆脆食落好有層次,有濃濃咖啡味,用呢個甜品作結好滿足😊P.S.見
P.S.見隔離枱食啲長通粉好香好好味咁,啲奶昔都好靚,下次早放工會嚟試下其他🤤