2016-07-12
Weekday放工後兩個女仔就揀咗呢間主要食串燒同燒物嘅餐廳,入到去都見好多上班族係度吹水、食野同飲下酒。我地點咗燒木魚飯團、燒明太子飯團、薄燒牛肉卷、燒茄子、軟殼蟹手卷、燒鯖魚。上菜速度都幾快呢!(心諗咁多人同埋通常燒物都等得耐啲)唯一唔好係枱同枱之間有啲窄,侍應行過會好容易撞到我地張枱。講番食物先 最特別同好食就係飯團同薄燒牛肉。兩個飯團外面烤到脆卜卜,加上紫菜包住咁食真係一流(一定要襯熱食先keep住脆口)明太子同木魚味道都適中,但如果材料多啲會更好,即係唔洗食到一半先開始食到個餡...另一樣好正嘅就係薄燒牛肉卷,因為佢包住青蔥同炸過嘅蒜頭,點埋個類似燒汁嘅醬都真係好惹味又唔會太咸~(食咗半碟先記得影相哈哈!)淨低嘅軟殼蟹手卷、燒鯖魚同燒茄子都唔差,但係感覺同其他餐廳食果啲差唔多,所以如果下次再黎食應該會試其他新野,唔會encore呢幾樣~~
講番食物先 最特別同好食就係飯團同薄燒牛肉。兩個飯團外面烤到脆卜卜,加上紫菜包住咁食真係一流(一定要襯熱食先keep住脆口)明太子同木魚味道都適中,但如果材料多啲會更好,即係唔洗食到一半先開始食到個餡... 另一樣好正嘅就係薄燒牛肉卷,因為佢包住青蔥同炸過嘅蒜頭,點埋個類似燒汁嘅醬都真係好惹味又唔會太咸~(食咗半碟先記得影相哈哈!) 淨低嘅軟殼蟹手卷、燒鯖魚同燒茄子都唔差,但係感覺同其他餐廳食果啲差唔多,所以如果下次再黎食應該會試其他新野,唔會encore呢幾樣~~