2019-12-18 1923 views
之前同男朋友去過灣仔分店,覺得唔錯,今次就試下銅鑼灣分店。銅鑼灣分店係半開放式嘅設計,晩市時段商場都唔算太多人,所以就算坐出面嘅坐位都唔會好嘈。餐廳用左富有西班牙風格嘅黃紅色設計🇪🇸,帶黎一種活力嘅感覺❤️牆上掛左幾隻火腿,提示客人黎到一定要試下佢地主打嘅伊比利亞火腿🐷除左火腿,餐廳仲有提供Tapas、主食、酒類飲品等等嘅食物,夜晚更有提供Dinner Set Menu。我今次就叫左一個Dinner Set, 兩個單點Tapas,一個Burger同一個甜品inner Set ($298)  吞拿魚他他吞拿魚他他加入左青瓜,食落味道更加清新,好開胃。手切白毛豬火腿(30個月+)配西班牙蕃茄芝士 因為男朋友唔係太鍾意食火腿,所以我地就無加到錢upgrade。手切白毛豬火腿(30個月+)食落油份都已經算ok,都幾香,食完唔係好夠喉XD主廚精選海鮮湯麵 呢個我感覺係Fusion菜,幾特別,因為之前都無係其他西班牙餐廳食過湯麵。麵底我地揀左要拉麵,因為湯底都算濃味,個拉麵吸晒D味,好食。湯麵既配料都算幾多,仲有隻蛋,我本人覺得湯麵加蛋係絕配西班牙焦糖布甸焦糖唔算好多,不過都算夠味,唔會太甜,而且無
除左火腿,餐廳仲有提供Tapas、主食、酒類飲品等等嘅食物,夜晚更有提供Dinner Set Menu。我今次就叫左一個Dinner Set, 兩個單點Tapas,一個Burger同一個甜品:

Dinner Set ($298)

吞拿魚他他

吞拿魚他他加入左青瓜,食落味道更加清新,好開胃。

手切白毛豬火腿(30個月+)配西班牙蕃茄芝士 [可加$148 upgrade做豪華伊比利亞火腿拼盤]

主廚精選海鮮湯麵 [配虎蝦/蜆/魷魚]

西班牙焦糖布甸
焦糖唔算好多,不過都算夠味,唔會太甜,而且無好似出面好多焦糖布甸咁有一塊好硬既糖,幾好。

Tapas
西班牙薯仔蛋餅 ($60)

隨薯仔蛋餅附送左一件多士,上面又有一塊火腿 ,火腿係食極都唔夠,哈哈。薯仔蛋餅質地唔會好乾,咬落去食到薯仔同蛋既不同層次,口感唔錯,不過本身味道比較淡,我比較鍾意重口味DD,所以我都係點左好多醬食。

炸魷魚圈配香蒜蛋醬 ($80)

呢個對於我黎講都係味道比較淡,如果多D醬會好D。不過,我鍾意佢個炸魷魚炸得乾身,唔會油淋淋。

慢煮伊比利亞豬肉漢堡配薯條及辣椒蛋黃醬 ($148)
呢個好食! 十分推薦大家要試下!豬肉肉質好嫩,好juicy,食落有豬肉香味,但唔會有豬腥味。個包係有D脆脆地,配埋生菜、蕃茄同芝士,整體口感好滿足。

西班牙炸油條配朱古力醬及雪糕 ($78)
呢個我都好推薦大家叫! 因為我覺得佢既肉桂味唔算太濃,亦唔會太甜,食完唔會覺得好膩,好食!

我覺得呢間餐廳都幾適合去HAPPY HOUR,叫少少Tapas 送酒,唔錯!!! 下次再約D朋友去先!
$300 (Dinner)
  • Churros