2022-01-08 428 views
印象中呢間餐廳都屹立左好幾年喺西灣河而早幾個月仲見佢改左名 (其實只係將個中文字拆開咁寫姐)其實自從太安樓內有間好好味嘅台式餐廳執左之後,西灣河都唔覺有台式餐廳,就只剩呢一間了餐廳位置唔係喺電車路,反而係轉彎入左內街,不過都唔難搵嘅店舖好細,只有幾張枱,座位都坐得較迫,上幾級樓梯會有長枱,較適合多人坐埋一齊晚飯時間入店,由於時間尚早,所以仲有位,被安排坐喺4人枱,隔離有位男士食緊,中間亦有塊膠板隔住,呢類防疫措施都好正常餐牌提供嘅睇睇套餐其實午餐同晚餐一樣,即係全日供應佢D名都幾搞鬼,麵餐就叫做獨當一麵套餐飯餐就叫做飯飯掂定食所有跟餐都可以喺指定一堆飲品內免費揀一款今日唔太肚餓,就食麵吧我就揀左招牌咸香乾拌,麵底就揀刀削闊麵相信口感應該係最好吧餸就揀手撕雞飲品就要蜂蜜綠茶吧 (晚餐唔太想飲奶茶類)等左唔係好耐,店員就端上膠盤,盛載食物嘅餐具冇特別圖案或花款,相當簡單,一邊放左餸,另一邊就放左麵,碗麵配上半隻滷蛋,蔥花,肉燥,同埋乾蔥蔥油,全部撈晒一齊食,味道好濃郁不過如果怕咸嘅朋友可以揀擔仔清湯底,唔辣嘅。而個兜手撕雞,份量都唔小啊,亦都切得唔幼,充滿麻醬嘅味道飲品揀左熱飲,但冇諗過都
印象中呢間餐廳都屹立左好幾年喺西灣河
而早幾個月仲見佢改左名 (其實只係將個中文字拆開咁寫姐)
餐廳位置唔係喺電車路,反而係轉彎入左內街,不過都唔難搵嘅

餐牌提供嘅睇睇套餐其實午餐同晚餐一樣,即係全日供應
佢D名都幾搞鬼,麵餐就叫做獨當一麵套餐
飯餐就叫做飯飯掂定食

所有跟餐都可以喺指定一堆飲品內免費揀一款

今日唔太肚餓,就食麵吧
我就揀左招牌咸香乾拌,麵底就揀刀削闊麵
相信口感應該係最好吧
餸就揀手撕雞
飲品就要蜂蜜綠茶吧 (晚餐唔太想飲奶茶類)

不過如果怕咸嘅朋友可以揀擔仔清湯底,唔辣嘅。
而個兜手撕雞,份量都唔小啊,亦都切得唔幼,充滿麻醬嘅味道

飲品揀左熱飲,但冇諗過都會有咁大杯

甜甜地,有點綠茶嘅味道,不過我就冇揀少甜,下次轉少甜應該會更加好

整體黎講,食得連鎖快餐店食到悶悶地嘅話,轉下呢類小店都好呀,價錢又唔算貴 (你喺出面買杯台式飲品都30幾蚊啦) 所以係值得支持嘅
2022-01-04
$58 (Dinner)