2020-08-20
在疫情之下,收工就當然係返屋企唔好周圍去啦!心血來潮想食漢堡包,咁就諗起mos burger啦!但係落到去之後發覺間mos burger 唔見左喎!變左做mos cafe!!咁就入去睇下有咩食啦!望下個menu, 原來係多左d飯類,包括雞肉咖哩飯,牛油果照燒雞肉飯及芝士和牛漢堡扒飯。睇完最後我都係叫左份牛油果和牛漢堡,脆雞再加巨峰乳酪梳打,而外賣就重有85折,都幾抵食,等左一陣就有啦!返到屋企之後就食左個和牛漢堡先,和牛漢堡好大塊,牛油果都幾足料,目測都至少有3分之1個牛油果,兩塊大蕃茄,食落去多汁,再加上d牛肉汁,真係好juicy ,個包又好味,認真都真係好好味。之後就雞塊,去骨雞塊啖啖肉,炸得好香脆,而且無過火,肉好嫩滑,唔錯。最後飲埋個巨峰乳酪梳打就完美晒啦!好飽,下次有機會會試下d飯,會再幫襯。