2018-10-20 114 views
對上一次泥的時候這裏是一間西班牙餐廳,換了名字玩了老闆,成了這一家多國菜。世界地圖的餐牌上面有着不同的美食,然而每個美食嘅隔離呢就有一個國旗顯示佢係邊一個國家嘅菜式。我其實幾欣賞呢一種多國菜模式嘅餐廳小店,因為有時興起會想回憶某一啲地方嘅美食或者感覺。清新嘅lemonade 配上檸檬皮以及增強顏色嘅碟豆花,飲落去清新美味。係佢哋自家製嘅特色飲品!輕怡版嘅墨西哥片配上芝士粟米蕃茄洋蔥以及酸忌廉,比早兩日食嘅冇咁罪惡。乾身香脆而且即叫即做,呢個小食先至講緊30蚊左右。好欣賞呢一個西班牙臘肉腸配蜆的菜色,辣肉腸真係好好食,底層仲會有蠶豆,蜆每一粒都好新鮮鮮甜。味道配搭適宜,分量亦都夠多,先講緊$120左右咋。可惜嗰日呢就冇酒賣,如果配埋啤酒應該更加有FGIF 的感覺。食物質素高環境舒適略,嫌呢夏天應該會比較熱啦。因為佢係開放式冷氣未必充足,但係呢秋天時分過嚟食,感受一下真正氣溫嘅感覺,享受一下廚師製作不同國家嘅美食。絕對係一個賞心樂事!