2018-02-04 1288 views
今日和同事約好收工後攻打四方城聯誼一吓打之前一定要食飽先有精神和力氣食糊一於在將軍澳廣場尋食先,見呢間店幾多人就入去試吓,睇餐牌原來係食泰國嘢,我哋叫左幾款美食、一個炒飯和炒河一齊食飛天炒通菜(蒜蓉/馬拉盞),我哋選左馬拉盞非常野味,每一條菜都好嫩好入味泰式風味拼盤脆炸泰式鮮蝦餅,鹹鹹地好彈牙風味泰式香蘭雞,雞肉索左香蘭葉味,好清香脆炸泰棒野菜卷,香脆可囗燒沙爹雞肉串,好香沙爹味,雞肉嫩囗芭提雅燒雞,燒雞size中等,有肉,燒得好香,而且有三種唔同醬汁點THAI冬蔭海鮮湯,冬蔭功嗰味好正,好香椰香味,入囗好濃滑,有好多唔同海鮮,蝦好彈牙,青囗幾大隻泰味蝦頭膏鮮蝦炒飯,好大碟飯,炒得好乾身,蝦頭膏好香,鮮蝦爽口金不換炒泰式河粉(可選牛肉、豬頸肉或雞柳),我哋選左豬頸肉,豬頸肉鮮嫩,河粉粗幼適中,滑而不膩榴槤椰子沙冰,係我選擇,首先榴槤蓉好甘香,然後就係椰子既香甜泰式青檸薄荷Soda,我問個同事乜野感覺,佢話飲落好清新,冇乜特別今餐好好味食得好飽,可以有力氣打足十六圈
今日和同事約好收工後攻打四方城聯誼一吓
打之前一定要食飽先有精神和力氣食糊

飛天炒通菜(馬拉盞)

泰式風味拼盤
脆炸泰式鮮蝦餅,鹹鹹地好彈牙
風味泰式香蘭雞,雞肉索左香蘭葉味,好清香
脆炸泰棒野菜卷,香脆可囗
燒沙爹雞肉串,好香沙爹味,雞肉嫩囗

芭提雅燒雞

THAI冬蔭海鮮湯

泰味蝦頭膏鮮蝦炒飯

金不換炒泰式河粉

榴槤椰子沙冰

泰式青檸薄荷Soda

今餐好好味食得好飽,可以有力氣打足十六圈

Type of Meal
Dinner
飛天炒通菜(馬拉盞)
芭提雅燒雞
THAI冬蔭海鮮湯