2019-06-16
2091 views
網上面見到呢間餐廳唔錯,就趁住放假,去歎個long lunch。奧運站行過嚟呢間餐廳只係5分鐘,玻璃幕牆嘅餐廳好soho。餐廳播放住唔同語言嘅輕鬆音樂,非常舒適。我哋到達嘅時間大概1:00,呢個時間tea同lunch都可以order。同老公點左兩份set lunch。餐湯係粟米湯,香濃而絞碎啲粟米好有咬口。加拿大保濕嫩豬鞍 - 感受到肉質濕潤,好腍好juicy,伴菜薯蓉香滑而且唔漏,配以酸酸地嘅伴醬,好好味。慢煮澳洲肉眼 - 好香嘅燒烤味,肉質juicy。我連伴菜薯仔粒都食哂~Today’s dessert (Lemon Egg White, Lava cake) - 檸檬味好重,上面嘅蛋白泡泡,配合成清新感覺嘅甜品。心太軟唔會過甜,切開嗰種感覺好治癒。餐飲Blueberry Yogurt, La Vie En Rose - 兩杯飲品都好fresh好健康,一個係酸酸地,一個係既聞到又飲得出好香嘅花茶。職員仲話夜晚會有live music 。呢間餐廳回頭率極高,而且職員都好專業,下次同d friends 聚聚又多個地方。