個個星期都要食炸雞嘅我😂早幾日見到葵芳超多人食嗰間韓國人做ge K chef story原來已經進駐沙田!跟住我就即刻打畀屋企人問下佢哋願唔願意同我呢個炸雞狂人今晚又食炸雞!由於我係住喺馬鞍山嘅關係其實喺沙田搭巴士返去差唔多都要大半個鐘,好彩呢間嘢過金色袋都算係幾保溫所以返到去都仲係熱嘅!💓💓最令我意外嘅係我另一半差唔多係隔咗三個幾鐘先返到嚟啲雞都竟然仲係脆嘅!🐔韓國有骨炸雞我揀咗呢個芝士味係有少少甜甜地,但真係超好食外面炸得好夠乾身,入面都好有肉汁,佢哋嘅炸雞裹粉都幾特別,唔會索曬啲肉汁淋pp,呢種炸雞係完全唔需要點任何醬汁已經好好食,我叫咗一隻只係180幾蚊,韓國炸雞嚟講真係水準發揮!🍢烤豬肉紫菜包飯有別於一般嘅紫菜包飯,呢度嘅韓式紫菜包飯係有味嘅!唔會令到你覺得佢好淡口,佢嗰種味道係令到我哋全家食都覺得好惹味,食完一嚿又一嚿!會有一種“早知買多一條啦嘅感覺”😂😂😂🍛烤豬肉拌飯呢度嘅烤豬肉拌飯材料除咗有冬菇絲青瓜絲紅蘿蔔絲等等嘅配料之外,佢嘅烤豬肉份量超級足夠!同埋佢成本其實都好大份,基本上一碗已經夠曬兩個人食!同樣都係唔需要加過多嘅醬汁,佢本身天然嘅蔬菜已經好足夠味道💓呢次食嘅炸
個個星期都要食炸雞嘅我😂

🐔韓國有骨炸雞
我揀咗呢個芝士味係有少少甜甜地,

🍢烤豬肉紫菜包飯
會有一種“早知買多一條啦嘅感覺”😂😂😂

🍛烤豬肉拌飯
同埋佢成本其實都好大份,基本上一碗已經夠曬兩個人食!

呢次食嘅炸雞全家都大讚,表示可以encore❤️
  • 芝士味全隻有骨炸雞