2019-11-05 405 views
將軍澳有好多不同種類的餐廳,我咁為食當然每一間都會去試下, 今次到Say Cheese吃晚餐, 其實我開頭係畀佢哋嘅甜品吸引。 店內裝修以木製為主, 廚房用開放式設計, 再看看餐牌上的食物種類, 可以散叫和套餐, 當晚我點香煎鵝肝意大利飯$128, 鮮茄忌廉汁雞肉長通粉$78(加$28 配餐湯和飲品, 凍檸茶跟餐價加$3), 最後我要挑戰這個八層高的原味班戟層層塔,香蕉及雪糕$82。香煎鵝肝意大利飯🍛~ 意大利飯烹調得很煙韌, 鵝肝煎得剛剛好, 外脆內軟好 juicy。鮮茄忌廉汁雞肉長通粉🍝~ 雞肉冇雪味, 鮮茄忌廉汁酸酸地好開胃。原味班戟層層塔,香蕉及雪糕🥞~ 終於到最期待的八層班戟, 班戟做得又香又軟熟, 配上焦糖,香蕉和雪糕, 口感豐富, 絕對值得一試!餐湯🥣~ 蕃茄湯反而味道偏酸。凍檸檬茶🥤~ 味道正常, 不算太甜剛剛好。整體而言個人感覺say cheese 的食物質素 中上, 絕對要試下這裏的八層班戟, 員工的服務質素也很好, 價錢適中, 下次我會再來這裏食其他菜式。

餐湯🥣~ 蕃茄湯反而味道偏酸。

凍檸檬茶🥤~ 味道正常, 不算太甜剛剛好。

香煎鵝肝意大利飯

鮮茄忌廉汁雞肉長通粉

原味班戟層層塔 香蕉及雪糕

加$28 配餐湯和飲品

凍檸茶跟餐價加$3

2019-11-04
$175 (Dinner)
香煎鵝肝意大利飯
鮮茄忌廉汁雞肉長通粉