2018-06-21
大熱天時,真係都無阻到我食火鍋同燒肉。牛角最近新增左兩間分店有放題式燒肉,本來都想試下,但我都唔係想返本之人,都係去返散點,應該質素新鮮d既!?咁岩有匯豐卡優惠,有兩set二人餐做緊7折既優惠。我同友人就食住個勢叫左右手邊海鮮燒肉盛盒,然後再單點其他想食既。本身就諗住個餐係袖珍,點知上到枱先知係珍寶。—前菜—一開始有個辣味青瓜既前菜,好開胃,唯獨唔夠爽脆🤔—沙律—好足料既沙律,佈滿粟米粒、青瓜、蕃茄同蛋,下面就係滿滿既沙律菜,可以話係十分豐富同好夠飽—大皿—入面有齊美國和牛板腱肉、香蔥牛舌、肩脊肉、雞胸肉同迷豚肉。有晒唔同口感肉既份量,兩個人又真係唔夠,可以再單點。—海鮮—海鮮盛合,menu冇列明有咩,我同友人都估估下。出黎都係唔錯的。有青口、生蠔、帶子、虎蝦同迷魚塊。都好豐富,如果單點我地都會叫呢個盛合。最後登場呢個係我當晚至愛食左咁多肉呀配埋燒汁、肥美海鮮已經好膩了。菇菌盛合岩晒我,四種唔同菇,配以錫紙盤加牛油燒熱食。牛油同菇真係好夾,菇本身冇咩味,有左牛油香好多。
本身就諗住個餐係袖珍,點知上到枱先知係珍寶。
—前菜—
一開始有個辣味青瓜既前菜,好開胃,唯獨唔夠爽脆🤔
—沙律—
—海鮮—