約好表姐放工落銅鑼灣Shopping, 行完買完緊係要搵個好坐嘅地方食下傾下啦, 之前去過觀塘店, 知道起銅鑼灣都開咗, 同埋朋友話新店地方都幾大, 我地行完街walk-in都有位比我地, 仲要有窗邊位, 可能今日唔係星期五六啦門口望入去, 已見到有波檯, 仲有人玩緊添, 放工過黎輕鬆下絕對係好事呢度8PM前仲有happy hour添, 不過2條友就唔飲酒啦每檯都會有一大枝清水供應, 個杯都係球類造型, 勁Cute呀!坐低後, 侍應遞上幾份Menu比我地, 有dinner set, 有a la carte, 都有drink list行完街, 都有d餓, 所以咩都叫d等待的期間, 可以望到寬宏既銅鑼灣夜景, 唔錯餐湯是跟set dinner的, daily soup是椰菜花忌廉湯味道唔差, 口感有點似薯蓉, 飲完都有少少飽肚Iced tea是正常, 但那個藍球杯墊才是重點! 好靚同埋襯絕呢間餐廳既主題set dinner - 夏日大蝦沙律 沒騙你, 真的是大蝦, 剛好一人一隻, 肉依然爽彈沙律份量也不細份, 入面還有牛油果粒, 芒果粒, 雪梨粒等酸酸甜甜的, 是夏日的感覺食完都唔覺膩,
行完街, 都有d餓, 所以咩都叫d
等待的期間, 可以望到寬宏既銅鑼灣夜景, 唔錯
味道唔差, 口感有點似薯蓉, 飲完都有少少飽肚
Daily soup - Cauliflower Soup
Iced tea
set dinner -
夏日大蝦沙律
沒騙你, 真的是大蝦, 剛好一人一隻, 肉依然爽彈
食完都唔覺膩, 推介比女生!
夏日大蝦沙律 - Set dinner

意式香菇手搓粉
賣相都幾得意, 一條條幼身的, 入口方便, 畢的時候又方便
勁香既蘑菇味, 香到以為落咗松露咁
意式香菇手搓粉
佢個汁就好似蘑菇茸湯, 又好夠味, 食落又唔會勁漏
間中仲有蘑菇粒添, 粉嘅質地煙煙韌韌, 都幾有趣
最後加多份
火辣水牛雞翼
個樣有少少似韓式炸雞, 個皮都唔係脆, 火辣度唔會辣到噴火, 但每隻雞翼都幾夠大同埋好入味
Other Info. : 8PM前有HAPPY HOUR
2018-09-11
$250 (Dinner)
Daily soup - Cauliflower Soup
Iced tea