2023-10-30
坐在門口位,看著街景,一邊摸杯底,一邊同朋友傾下計,總算消退不少返工的疲倦😌不喜歡啤酒的朋友,Cocktail 也有很多的選擇。至於串燒,整體都不錯,我地點了以下食物(點了很多,未能盡錄🤣),特別推薦的食物有菠蘿、茄子和不同的海鮮👍🏻1. 燒蠔 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️: 熱烘烘的,很鮮味,推介!2. 聖子 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️:鮮👍🏻3. 象拔蚌⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️:鮮👍🏻4. 扇貝⭐️⭐️⭐️⭐️:這稍微過熟,但也可以5. 鹽燒雞翼⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️:有日式燒雞翼嘅風味,外脆內多汁6. 牛舌心⭐️⭐️⭐️:頂嗰兩舊好好味,最入嗰舊太熟7. 鵝肝⭐️⭐️⭐️:這個有點失望,唔記係唔會知道食緊鵝肝8. 鱔⭐️⭐️⭐️:脆的,但略嫌有點腥9. 燒韭菜⭐️⭐️⭐️⭐️:夠香,好味10. 燒茄子⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️:強烈推介,好淋好入味👍🏻👍🏻👍🏻11. 燒菠蘿⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️:好甜好juicy😋12. 多春魚⭐️⭐️⭐️⭐️:又係燒得剛剛好,好味如放工想搵個地邊hea下,飲杯野,推介大家來試試吧!
不喜歡啤酒的朋友,Cocktail 也有很多的選擇。
2. 聖子 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️:鮮👍🏻
3. 象拔蚌⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️:鮮👍🏻
4. 扇貝⭐️⭐️⭐️⭐️:這稍微過熟,但也可以
6. 牛舌心⭐️⭐️⭐️:頂嗰兩舊好好味,最入嗰舊太熟
8. 鱔⭐️⭐️⭐️:脆的,但略嫌有點腥
9. 燒韭菜⭐️⭐️⭐️⭐️:夠香,好味
11. 燒菠蘿⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️:好甜好juicy😋
12. 多春魚⭐️⭐️⭐️⭐️:又係燒得剛剛好,好味
如放工想搵個地邊hea下,飲杯野,推介大家來試試吧!