2022-08-25 44 views
Graceland旺角東美式酒吧餐廳以前返學成日都會經過呢邊同朋友講開想去旺角搵d 懷舊美國小鎮style 既西餐廳就諗起呢間一入到去 外國staff好熱情招待天氣咁熱都係坐入去舒服啲但其實坐路邊窗口位都好正都有唔少外國客人用餐聽住pop song傾下計 暫時忘記外面的世界好啱放工嚟happy hour!😆一入門口有部定點唱機 細個除咗去用麥x勞叔叔點唱機之外都好少喺其他地方見到自製炸鱈魚柳堡$188份量超大,有兩大條炸鱈魚,同隻手一樣size,炸粉唔厚咬落啖啖香脆,鱈魚肉結實,本身調味比較淡,但配咗他他醬就perfect !😋✨配襯紅白格嘅牛油紙墊底,真係好有美圖風可以任選兩款配菜懷舊薯仔沙律😋一般發揮蜜桃金寶批🍑同我想像中嘅有啲出入 以為真係一個批呢個crumble 係淋身嘅,味道so sweetBBQ Memphis Back Ribs ($238)我地大愛呢碟豬肋骨,豬肋骨焗得剛剛好,肉質鬆軟好入味,唔使用刀都好容易分開肉同骨,味道酸酸甜甜好開胃。配菜有蘆筍同薯仔沙律,最欣賞係薯仔蓉之中仲有一粒粒洋蔥🧅 ,好好食!,味道偏酸甜口~Signature cocktails🍹Blu
Graceland

一入門口有部定點唱機
細個除咗去用麥x勞叔叔點唱機之外
都好少喺其他地方見到

自製炸鱈魚柳堡$188
份量超大,有兩大條炸鱈魚,同隻手一樣size,
炸粉唔厚咬落啖啖香脆,
鱈魚肉結實,本身調味比較淡,
但配咗他他醬就perfect !😋✨
配襯紅白格嘅牛油紙墊底,真係好有美圖風
可以任選兩款配菜

懷舊薯仔沙律😋一般發揮
蜜桃金寶批🍑
同我想像中嘅有啲出入 以為真係一個批
呢個crumble 係淋身嘅,味道so sweet

BBQ Memphis Back Ribs ($238)

Signature cocktails
🍹Blue Hawaii $98
Vodka底🍍夠哂冰涼🧊顏色都好吸引
帶點菠蘿味道好易入口
用上dark rum甜甜哋冰涼感好爽~

🌟早餐都有見brunch menu有free flow drink ($180) for 2 hours,有幾款飲品選擇,都幾抵!
🌟逢星期三做緊優惠 $6一隻雞翼
仲有好多食物揀,有牛排、三文魚、青口、burgers、all day breakfast、特色pancakes/waffles。

📌Graceland (旺角)
旺角染布房街12-14A號地下B號舖