2022-06-05
放工後沿住海濱行到去鯉景灣海旁,一整排餐廳各有特色,喺街尾見到半開放式嘅The Blind Pig感覺特別chill,好多人趁happy hour飲番杯🍻鍾意有anchovy嘅Caesar Salad,鹹鹹香香同新鮮爽脆嘅羅馬生菜好夾,加埋啲finely grated parmesan,係最穩陣包好味嘅沙律🥗分享拼盤差唔多有齊餐牌上嘅小食,啱晒有選擇困難嘅人。比較出色嘅有juicy嘅肉丸,酸甜嘅蕃茄醬令大大粒嘅肉丸食落冇咁膩。炸雞翼外層裹滿秘製香料,十分惹味。迷你牛肉漢堡以漢堡扒、芝士同酸瓜嘅簡單配搭滿足到我嘅burger crave,按個人口味加啲茄汁又得🍔我地一致認為最好食嘅item:Bacon Mac & Cheese!Mac & Cheese好creamy同cheesy,應該加咗少許白酒吊味,聞落食落都咁香,有thick cut bacon同洋蔥粒味道更出,雖然係sides嘅portion但好滿足呢🥓更邪惡嘅仲有雪糕新地,兩球朱古力雲呢拿雪糕、原條香蕉、棉花糖、M&M’s、whipped cream都唔夠,最驚喜係個waffle,外層caramelized脆脆地甜甜地,真係pe
分享拼盤差唔多有齊餐牌上嘅小食,啱晒有選擇困難嘅人。
炸雞翼外層裹滿秘製香料,十分惹味。
更邪惡嘅仲有雪糕新地,兩球朱古力雲呢拿雪糕、原條香蕉、棉花糖、M&M’s、whipped cream都唔夠,最驚喜係個waffle,外層caramelized脆脆地甜甜地,真係perfect嘅甜品🍨