2021-06-17
上網揾到一間係銅鑼灣Times 附近嘅樓上舖,行完商場就黎到呢間餐廳。我和朋友都點了 「世子牛盛120分鐘放題」 (韓牛壽司+美國安格斯牛)星期一至五 $298 (17:30- 21:30 入座)餐廳有勁多卡位,用光波燒烤爐非常容易使用,自助嘅冷熟食品和飲品都有很多的選擇。話明放題,當然大部份都係限時內無限任點,而每一枱都會有一個特定QR code 下單,夠晒方便衛生。每枱會送一份,極上定量製作,食完之後已經飽咗一半😆。包括:-六色刺身拼盤:三文魚、油甘魚、甜蝦、北寄貝、希靈魚、帶子-四合海鮮燒烤拼盤:生虎蝦、牛油青口和兩款大蜆-作刺身韓牛壽司-韓國醬油蝦至於燒烤放題方面(每枱會送法式羊架一份)而安格斯牛肉眼扒(定量)。另外,再點了安格斯肩里脊、安格斯一口牛粒、韓式醬醃安格斯牛仔骨、韓式醬醃安格斯牛胸肉、海鹽牛舌。 其他還點了:鰻魚炒飯、天婦羅蝦、菜....等等。 實在太多,不能盡錄😆今次一心係諗住黎食韓式牛燒烤,個人比較喜歡佢地送嘅羊架和各款牛燒,不同部位的牛燒富有多重口感燒烤過亦非常香口惹味。
每枱會送一份,極上定量製作,食完之後已經飽咗一半😆。
包括:
-六色刺身拼盤:三文魚、油甘魚、甜蝦、北寄貝、希靈魚、帶子
-四合海鮮燒烤拼盤:生虎蝦、牛油青口和兩款大蜆
-作刺身韓牛壽司
-韓國醬油蝦