2024-07-26 107 views
今日帶住小朋友去開九龍城,晚餐搵食上網見到呢間都幾多好評,同埋有個地方畀小朋友玩,所以就去試下。一嚟就去試佢嘅花膠雞腳冬瓜湯底,花膠大概手指公咁大嘅size,都算有啲厚度,另外仲有啲紅棗,雞腳,同埋豬骨煲,未開始打邊爐之前飲咗佢啖湯,幾清甜,我個小朋友仲追住飲😂我哋叫咗一份貢丸、一份鮮蝦餃。貢丸佢地來貨幾好,味道夠,又實淨。鮮蝦餃外皮係類似魚皮餃咁,細細隻一啖,皮爽身,蝦滑有蝦味,呢個幾唔錯。重點當然係個海鮮盛合,有好多款唔同嘅海鮮,特別要讚下個蟶子同沙白無沙,夠鮮味。大部分海鮮有2件都合理,但沙白蜆其實可以再大方少少😝得兩粒唔太夠喉🤣我覺得最值得讚賞嘅就係佢中間嘅位置嘅兒童遊樂區,裏面有大概10座廚房玩具,仲有好多唔同嘅配件,小朋友一入到去已經急不及待要除鞋衝入去玩,我都跟埋入去一齊玩,發現啲玩具都好乾淨,唔會話一浸味或者有好塵、頭髮之類。細問之下,職員話佢哋每日都會用漂水1:99清潔,所以放心比小朋友玩。而個遊戲區喺正餐廳中間,父母一路食嘢可以望到自己小朋友,小朋友放電之餘父母亦都可以安心咁食嘢,呢個係呢間舖頭嘅一大亮點,我覺得亦都係老細好細心之處,佢應該都有小朋友哈哈😂,大家如果

我覺得最值得讚賞嘅就係佢中間嘅位置嘅兒童遊樂區,裏面有大概10座廚房玩具,仲有好多唔同嘅配件,小朋友一入到去已經急不及待要除鞋衝入去玩,我都跟埋入去一齊玩,發現啲玩具都好乾淨,唔會話一浸味或者有好塵、頭髮之類。細問之下,職員話佢哋每日都會用漂水1:99清潔,所以放心比小朋友玩。而個遊戲區喺正餐廳中間,父母一路食嘢可以望到自己小朋友,小朋友放電之餘父母亦都可以安心咁食嘢,呢個係呢間舖頭嘅一大亮點,我覺得亦都係老細好細心之處,佢應該都有小朋友哈哈😂,大家如果去開九龍城,又帶住小朋友,推介大家試下。