2015-09-10 663 views
今次同幾個朋友一齊去,務求可以試多D唔同既野食。落單無幾耐先上黎既係刺身類,所有野都好新鮮,三文魚食落口好腍,油脂唔算太多,所以幾適合喜歡有口感的我,之後再試下兩種蝦,紅色既甜蝦肉質較軟,亦都好滑溜,真係可以食唔停口,虎蝦肉質就比較實D,食落係爽口既感覺,其他刺身我雖然無試,但我D朋友食過都話幾好,佢地都是對食好奄尖既人,相信其他刺身既愛好者都一定唔會失望。之後我仲試左兩款壽司,第一款係花之戀壽司,外面既三文魚肉厚薄適中,包住里面既飯唔會好鬆散,醋既酸度亦都o岩o岩,上面加上脆卜卜既魚子同沙律醬,簡直係多重味覺同口感既享受。第二款係韓風汁帆立貝壽司,帆立貝清理得好乾淨,食落好鮮甜,加上面頭既酸辣醬汁,好醒神同好開胃。炸物方面,我都食左唔少,第一樣係南蠻炸雞中翼,炸粉夠薄,唔會食到一層厚厚既炸粉,相對係好充實既雞肉,肉質仍然是嫩滑的,雞翼本身就有小小咸香,相信係同本身既腌料有關。第二樣係吉列炸蠔,外面炸得好脆,里會則是是Cream既質地,仲好有蠔本身既鮮味。第三樣係炸芝士年糕,脆脆既表面包住完全融化既芝士在里面,咬一啖往外拉,可以拉成一條長線,食落十分軟滑濃稠。第四樣係芝士薯波,里面既薯
今次同幾個朋友一齊去,務求可以試多D唔同既野食。
刺身拼盤
花之戀壽司和韓風汁帆立貝壽司
炸物
炸物方面,我都食左唔少,第一樣係南蠻炸雞中翼,炸粉夠薄,唔會食到一層厚厚既炸粉,相對係好充實既雞肉,肉質仍然是嫩滑的,雞翼本身就有小小咸香,相信係同本身既腌料有關。第二樣係吉列炸蠔,外面炸得好脆,里會則是是Cream既質地,仲好有蠔本身既鮮味。第三樣係炸芝士年糕,脆脆既表面包住完全融化既芝士在里面,咬一啖往外拉,可以拉成一條長線,食落十分軟滑濃稠。第四樣係芝士薯波,里面既薯仔係一粒粒既,但已經熟到腍曬,而芝士就直接融o係每一顆小薯粒中面,味道一流。
軟殼蟹手卷
因為放題唔想食太多澱粉質既關係,手卷方面我淨係食左軟殼蟹手卷,軟殼蟹是炸的,炸得好透徹,放心大口大口食落去,完全不用擔心會有殼或太硬的情況,當然里面還是食得出有蟹肉的味道,除此之外仲有兩片青瓜同小小蟹籽,用紫菜把它們和飯包起來吃實在好滿足,手卷亦不會太大件,兩三啖就可以把它完成了。
黃金焗蠔鹽和燒牛舌
牛油燒栗米和鹽燒雞翼
接住落黎係燒物,我率先試左鹽燒牛舌,因為呢個係我既至愛,每一串牛舌有兩片,每片的size唔算大,剛剛好一啖一片,燒的程度十分恰到好處,外面開始結實,而內里仍是半生熟的,食落肉汁豐富,爽口彈牙。再黎就係牛油燒栗米,粟米本身就好甜,燒的火侯也剛剛好,每粒粟米都燒得脹卜卜,不會乾身,牛油味也很重。跟住再上既就係鹽燒雞翼,外皮燒到有小小脆,里面既肉亦都已經熟透了,肉汁也有保留住。再來是黃金焗蠔,芝士多到將蠔覆蓋起來,焗到剛剛好表面呈黃色,里面既蠔肉仍有小許嫩滑,而且一D都唔腥,混雜起芝士一齊吃,格外滋味。
火灸柚子和牛壽司
汁燒豚小排和炭燒紐西蘭羊架
最後,有一張升級體驗既menu,本人覺得一定要試埋,因為里面所有野都係物超所值,第一樣我既推介係火灸柚子和牛壽司,和牛只有表面被燒熟了一小點,封住了肉汁之餘又不會令當中既油脂融化流失,一啖食落去有小小柚子既清新和微酸,剛好中和了油膩既感覺。之後仲食左汁燒豚小排同炭燒紐西蘭羊架,兩者都是熟得剛剛好,一點也不韌,肉汁仍然保留得到,重點是羊架一D都唔騷,所以怕騷既人都可以照食無誤。
餐廳服務很好,收碟速度很快,上菜既時間都好迅速,唔會浪費時間在等,每次既份量都好足,整個過程都好充實,絕對可以食得好又食得飽離場。
Other Info. : 50蚊升級體驗淨係兆萬個間先有。
2015-08-11
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)