2018-11-08 1004 views
大喜屋係我第一間食嘅放題,期後都回訪過無數次,因為身邊總有幾個鐘意食放題嘅朋友,生日聚會肯定會提出大喜屋。放題同自助餐一樣,一分鐘一分貨,太平價嘅我地都冇眼睇,太貴嘅又覺得唔抵食,人心態係咁架啦,於是大喜屋呢種中價放題,喺我地心目中值好高分,佢地而家做緊優惠,星期一至三原價$238,730pm前埋單或者915pm入座有85折,有兩個鐘食,連埋原價加一都係二百零蚊位,以大喜屋嘅質素黎講,真係性價高未夠鐘就已經要喺樓下排隊等lift,座位真係有心理準備會有少少逼,除非人多,或者咁好彩,坐到大枱啦。慶幸佢地真係好有效率,喺樓下排隊時已經有職員安排座位,一上可以即刻落單等食!一般放題嘅選擇都有齊哂,特別鐘意呢度啲野夠新鮮,不論係刺身、壽司、熟食、料理都好,so far都係高質。刺身有三文魚、油甘魚、池魚三、劍魚腩、希靈魚、象拔蚌、北寄貝、赤貝、八爪魚、北海道帶子、鮑片、甜蝦、虎蝦、松葉蟹腳,款式非常多,當晚點左蟹腳就冇上,可能賣哂啦。點左三文魚、油甘魚、池魚王、赤貝、八爪魚、帶子、甜蝦、象拔蚌,整體質素唔錯,亦都有按足份量上菜,寫幾多黎幾多刺身無雪味,樣樣都食到本身刺身原味,唔似啲平價放題,得
大喜屋係我第一間食嘅放題,期後都回訪過無數次,因為身邊總有幾個鐘意食放題嘅朋友,生日聚會肯定會提出大喜屋。放題自助餐一樣,一分鐘一分貨,太平價嘅我地都冇眼睇,太貴嘅又覺得唔抵食,人心態係咁架啦,於是大喜屋呢種中價放題,喺我地心目中值好高分,佢地而家做緊優惠,星期一至三原價$238,730pm前埋單或者915pm入座有85折,有兩個鐘食,連埋原價加一都係二百零蚊位,以大喜屋嘅質素黎講,真係性價高

未夠鐘就已經要喺樓下排隊等lift,座位真係有心理準備會有少少逼,除非人多,或者咁好彩,坐到大枱啦。慶幸佢地真係好有效率,喺樓下排隊時已經有職員安排座位,一上可以即刻落單等食!一般放題嘅選擇都有齊哂,特別鐘意呢度啲野夠新鮮,不論係刺身壽司、熟食、料理都好,so far都係高質。

刺身無雪味,樣樣都食到本身刺身原味,唔似啲平價放題,得陣雪味,值得一讚

可能有部人食放題就比較少點壽司,不過我就好鐘意,係啊要湊米氣。點左三文魚腩壽司、黑松露雙色吞拿魚壽司、花之戀、蒲燒鰻魚、鹽燒左口魚、蜜糖芥茉蟹棒、炙燒芝士玉子同燒牛肉壽司,佢地嘅飯粒唔會太實,亦都唔會大舊到食幾舊就ko左,魚生都係大小適中
就略嫌炙燒嘅款式燒得唔夠。軍艦都點左蟹籽、蔥吞拿魚蓉同三文魚親子軍艦,紫菜仲有少少脆。其實佢地仲有海膽手卷,見隔離枱點左唔會好多飯,不過我自己唔喜好,就無試喇。

一品料理大部份都啱口味同新鮮,我地食刺身壽司食得差唔多,就落定單食熟食,所以都唔會等左好耐,基本上全晚未停過。炒蜆有豉汁味,唔差喎;牛柳粒就老左少少,仲噍到嘅。另外,我同朋友都幾鐘意呢度嘅西京燒黃花魚,每次黎都食嘅,燒到幾香,有少少魚油,正

沖繩黑糖燒牛仔肉都唔錯,食左幾轉,牛肉有噍頭,幾入味。串燒方面有蝦、牛舌、蕃薯仔、雞翼、翠玉瓜、菠蘿,點左蝦,新鮮大隻,係爽彈嘅。牛舌都正,加左啲黑椒好香。雞翼唔夠熱,鹽燒幾好食,其實佢地嘅芝麻雞翼都正,唔怕熱氣嘅話。

天婦羅值得一讚,雖然最遲先上枱,即炸架,唔厚粉,香脆,應該點多幾轉先啱

蟹粥
最後唔少得雪糕啦,呢度每人選一杯,有haagendazs、movenpick同milktop。飲品方面選擇就唔算多,有可樂、解茶、菊花茶、韓國檸七、鮮奶等等,不過就有D特飲,例如果汁,仲有清酒添。
$230 (Dinner)
Dining Offer
Coupon