2019-08-01
同朋友聚會最鐘意揀打邊爐,而今次聚會就揀左個靜啲地方,係薈賢居2樓~座位都好舒服,平日嘅日子都座無虛席就代表都相當多粉絲。一坐低就聞到隔離枱川芎白芷魚頭鍋嘅香氣,就忍唔住嗌左個套餐,入面有美國手切雪花牛、和牛粒、海蝦、墨魚丸、貢丸、芋絲仲有好多蔬菜等等。鍋分左兩邊但都係同樣嘅湯底,兩邊都有個大魚頭,好足秤!魚頭入面好多肉,煎過所以好香!一開始店員先盛左一杯湯頭比我地試,川芎白芷嘅味道都好出,之後愈滾愈濃郁飲更正!套餐入面仲有個生麵,本身已經食到飽但竟然仲會想食,啲麵吸收晒湯底嘅精華。飲品嗌左一樽紫貝天葵,估唔到超濃郁好好飲,多人分享都好足夠!打邊爐必嗌本地手切牛頸脊,牛味重肉質又剛好!食肉獸要再點一個雜肉拼盤,入面有齊澳洲手切M5級和牛肉眼、黑豚肉、雪花羊肉片,咁就可以試晒全部肉,牛肉都厚同大塊~餃子揀左羊肚菌豚肉餃,款式比較特別,仲幾健康。甜品嗌左楊枝甘露水滴同川貝陳皮雪耳燉津梨,兩款甜品都好出色,楊枝甘露水滴製作比較新穎,燉津梨好滋潤作結剛剛好。
一坐低就聞到隔離枱川芎白芷魚頭鍋嘅香氣,就忍唔住嗌左個套餐,入面有美國手切雪花牛、和牛粒、海蝦、墨魚丸、貢丸、芋絲仲有好多蔬菜等等。 鍋分左兩邊但都係同樣嘅湯底,兩邊都有個大魚頭,好足秤!魚頭入面好多肉,煎過所以好香!
打邊爐必嗌本地手切牛頸脊,牛味重肉質又剛好!
餃子揀左羊肚菌豚肉餃,款式比較特別,仲幾健康。