2019-07-13 667 views
上堂前先去觀塘醫肚,在工業中心閒逛了一陣,在店外看到大大個雞蛋標誌,見咁得意就入內用膳。平日早上大家都返工吧?差不多十一點半都沒有客人,如店員話齋,隨便坐。由於時間上介乎早餐與午餐之間,店員就問我食早餐還是午餐,仲細心講解有沙茶牛肉麵餐呢個神秘menu,作為牛肉嘅愛好者,當然二話不說就揀牛肉麵啦。稍等一下,咖啡就被端來了。正當我疑惑點解咁大杯之際,店員仲懷疑係咪寫錯飲品。咖啡偏向多奶,幸好仍有咖啡嘅香味。之後沙茶牛肉麵、炒蛋、多士都分別送上。以蛋做主打嘅餐廳,當然要好好品嚐一下其炒蛋啦。炒蛋滑溜又有蛋味,配多士認真好。可惜多士好像過烤了,有點硬。之後到吃牛肉麵了,店員提提我,撈勻醬料和公仔麵會無咁濃味及好食啲。牛肉都算腍身,可以一試嘅。環境寧靜,用膳後再坐一會吧。呢度俾我嘅感覺好舒服,可以好好放鬆一下。唔知到午飯時間嘅時候多唔多人呢?
沙茶牛肉麵
炒蛋
多士
咖啡
2019-07-11
$38 (Breakfast)
炒蛋
咖啡