2010-03-18
今日(18-3-2010 Thur)應公司外籍老闆娘之約一齊食個lunch,點知佢唔想坐埋o既一班舊同事裡面有唔識英文,要人翻譯o既o係o度,所以佢唔o黎,但我約o左另外5個,有JL,NC,ML,KN同EL,咁就照出啦.我早啲o黎攞位同叫定o野先,見有個$148.00o既自選超值套餐,就先order定同揀o左:1. 白切貴妃雞呢個冇乜肉,味道亦唔突出,一般.2. 灼唐生菜幾鮮甜,可以.3. 海鮮紅米炒飯好大甜,有蛋白炒,而海鮮就偶爾食到一隻蝦仔.而紅米都仍然幾硬.4. 上海小籠飽一籠四隻,呢個都好一般.5. 千層馬拉糕好香好軟熟,唔錯.6. 黃金叉燒酥未見突出,一般.等到佢o地o黎齊再叫:7. 南瓜奶黃煎堆一碟四個,南瓜味唔係咁食到,奶黃餡好香好熱,而且呈半固體狀,唔錯.8. 黑椒金錢肚唔係太辣,幾好食,可惜一碟得好少.9. 應該係菜苗餃同樣唔太突出,普通.10. 煎蘿蔔糕都算幾香,可以.服務:套餐好快上齊,但為免凍晒,我就o係亞姐放低啲o野時,叫佢o地畀個蓋我冚住,畀紅米飯o個個傳菜就好好人咁轉頭畀我(佢蓋印o既No.係4號).但上千層馬拉糕o個個態度就麻麻,糊裡糊塗咁唔知應我咩走o
1. 白切貴妃雞
呢個冇乜肉,味道亦唔突出,一般.
2. 灼唐生菜
幾鮮甜,可以.
3. 海鮮紅米炒飯
4. 上海小籠飽
一籠四隻,呢個都好一般.
5. 千層馬拉糕
好香好軟熟,唔錯.
6. 黃金叉燒酥
未見突出,一般.
等到佢o地o黎齊再叫:
7. 南瓜奶黃煎堆
8. 黑椒金錢肚
唔係太辣,幾好食,可惜一碟得好少.
9. 應該係菜苗餃
同樣唔太突出,普通.
10. 煎蘿蔔糕
都算幾香,可以.
服務:
套餐好快上齊,但為免凍晒,我就o係亞姐放低啲o野時,叫佢o地畀個蓋我冚住,畀紅米飯o個個傳菜就好好人咁轉頭畀我(佢蓋印o既No.係4號).但上千層馬拉糕o個個態度就麻麻,糊裡糊塗咁唔知應我咩走o左去唔畀(呢個蓋印No.係74),咁我唯有叫個女侍應,佢都好好人咁拎個畀我.
埋單$288.00