2021-08-24
放工行尖沙咀,唔想去大型商場同其他人逼,等枱又耐乜乜乜...麻煩嘅我哋喺加拿分道搵到一間台式料理行過嘅朋友相信都唔會陌生,未嚟過嘅朋友可以入嚟試吓,都幾有台灣嘅感覺鋪入邊仲掛咗好多特色小食料理比客人參考,台式蛋餅見到相好似唔錯喎餐牌上面有好多選擇,都係台式料理必有嘅食物,重點係相對大型商場嘅價錢,呢一個好似合理啲餐廳需要自助點餐或者到收銀處點餐,有呢部機應該方便好多紅燒牛肉麵估唔到好大碗,牛腩都好多,面嘅份量更加唔少,食完準備變大肥仔仲有牛筋!!!真係真材實料,估唔到呢個價錢竟然都可以做到咁有心機咬落去好有口感,滲入濃湯入邊真係一流唔好睇小成個餐啊,性價比可以話好高芝士肉鬆台式蛋餅上碟嘅時候熱辣辣,芝士味好香濃,而且仲有拉絲添入邊肉鬆餡都好多,足夠兩人份量珍珠奶茶少甜少冰最後當然唔少得台式飲品啦,奶滑茶香下次嚟到尖沙咀嘅時候,又唔想去大型商場,不妨嚟到呢一間擁有台灣特色嘅料理餐廳,仲有好多意外驚喜㗎
餐廳需要自助點餐或者到收銀處點餐,有呢部機應該方便好多
紅燒牛肉麵
咬落去好有口感,滲入濃湯入邊真係一流
唔好睇小成個餐啊,性價比可以話好高
芝士肉鬆台式蛋餅
上碟嘅時候熱辣辣,芝士味好香濃,而且仲有拉絲添
入邊肉鬆餡都好多,足夠兩人份量
珍珠奶茶少甜少冰
最後當然唔少得台式飲品啦,奶滑茶香