2014-07-22
有日心血來潮想打邊爐,就想起老三既老鴨湯底,上網找到深水堡店既電話打算訂位,點知已經Full晒,店員話可以試下打去旺角店可能有位,咁我就打電話去旺角店好在仲有位,當晚9點鐘去到店外,在門口已經感受到香噴噴既老鴨湯底味.當晚9點鐘左右,都差不多滿坐,但好在下午打電話來訂左位.來到老三當然一定要叫老鴨湯底,有老火湯飲有鴨食,飲完仲可以打邊爐,我地叫左招牌既本地牛同醉雞丸,等等,因為仲有位朋友未到,所以仲叫多左個燒雞泡魚干送下啤酒,雞泡魚干好香口配左個沙津醬,十分開胃,作為送啤酒小食真係唔錯,大約十多分鐘所有打邊爐配料已經到齊,牛肉一份168元份量都不小,抵食,其他配料如貴花蚌都好新鮮,整體上同我經常去開的深水堡店水準一樣,唯一樣唔滿意就係樓下沒有車位,所以駕車去就要泊得遠小小
Other Info. :
唯一樣唔滿意就係樓下沒有車位,所以駕車去就要泊得遠小小