2023-09-24
📍四姐川菜 @sijie_sichuan 我地🦖🦕成個月都冇出過新post la,因為最近都比較忙,所以都冇時間出去搵好野食😋甘耐冇出post, 一於分享下我哋最近試過,覺得好好食既四川菜啦🥢依間餐廳係我哋公司經理介紹既,於是,我哋就同同事(總共5人)一齊去食晚餐,一入到去覺得環境好舒服乾淨,員工十分之友善😌印象分,加分🆙🆙套餐以人頭計,每位$360,因為我哋當日有5個人,所以我地就可以叫3個前菜,5個主菜前菜·招牌四川涼麵真係好好味呀🤩雖然個賣相好樸素,不過個辣醬真係好好食🤤麻麻辣辣甘,食完個麵之後仲想攞啲汁黎撈飯食😋·虎皮青椒唔係講笑依碟都係simple but tasty ,前排食咗間餐廳(依度就唔開名啦😂)佢個虎皮青椒一啲都唔虎皮🫣好明顯就係烚完條青椒炒幾下就算。不過四姐既就唔同,好食到我相都唔記得咗影🤣·夫妻肺片🦕我覺得好正,又麻又辣甘,同,好足料🤩啲唐芹都好夾,同,牛一齊食唔會好膩😚主菜·招牌重慶水煮魚入面好多料😍除左有大量魚片之外,入面仲有薯粉,同埋芽菜,啲魚鮮嫩無骨, 5個人食,食到最後都差啲食唔晒甘滯。·重慶辣子雞雞肉香脆多汁少少辣,眨眼間就食晒😌·四川椒鹽蝦好好食呀
前菜
·招牌四川涼麵
·虎皮青椒
·夫妻肺片
主菜
·招牌重慶水煮魚
·重慶辣子雞
雞肉香脆多汁少少辣,眨眼間就食晒😌
·四川椒鹽蝦
好好食呀😍,啲蝦好脆,唔會煮過老,脆到連殼都可以食埋😳好香口惹味,好適合飲住啤酒配黎食🍻
·干煸四季豆
好有鑊氣之餘,唔會炒得好油膩,麻辣味岩岩好😍
·酸辣土豆絲
好開胃,好適合食完甘多辣野之後再清一清味蕾😌
總括嚟講,依餐食真係大滿足,好有驚喜,冇諗過甘好食😋真係好值得推介俾大家食👍🏼
地址:四姐川菜 (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心10樓