放工6點幾同老公想打冷嚟左新泉發,記得數年前幫襯過,不過無咩印象。時間尚早,只有一枱客唔使等。講下環境,d位幾濶落,唔會坐得好迫,冷氣夠涼,地方都乾淨企理。招呼我地既係一個後生既哥哥仔,講野有禮,都有推介下我地叫咩咁。兩個人叫左3個餸:墨魚,蠔餅同炒蜆;一個白飯,一個潮州粥;一罐汽水。墨魚:好味,彈牙,好入味,碟頭都唔細,而且放底既芽菜好好味。蠔餅:唔算大碟,唔知點解有少少偏濕(?),好在粒粒蠔仔都大大粒,都ok,但唔算必點菜色。避風塘炒蜆:哥哥仔侍應一上就話,你地好彩,今日d蜆好大隻好靚。一睇,又真係喎,隻隻都大,飽滿有肉,最難得無好多時食炒蜆既慘況:殻炒殻! 味道不錯好香蒜味,辣辣地,好好送飯,再嚟一定再叫。(相片唔好意思唔小心delete左,得返墨魚果張)兩個人三個餸飽到不得了,埋單23x, 我地都覺得味道不錯價錢合理,可以再嚟幫襯。

(相片唔好意思唔小心delete左,得返墨魚果張)

2015-08-18
$115 (Dinner)
  • 墨魚,避風塘炒蜆