2021-03-04
今日拍拖環節係——>想老遠去元朗食糯米糍🤪 經過係Yoho 1期地下開左間新式川菜餐廳 - 十十四川料理門口好多花牌應該係啱啱開張 見入面都裝修得好靚,完全唔似食川菜嘅setting🤭 weekend 食飯想坐得舒服啲所以就決定試下。一入度去餐廳就比裝修吸引左,好開心因為有卡位坐❤️未食過呢種裝修風格既fushion四川餐廳,所以我地都覺得幾新穎!叫左4道川菜 加一道甜品,其實lunch黎講叫做幾豐富,因為價錢都唔太貴,所以叫多少少試下,放假食得開心啲👻乾扁茶樹菇😯:呢碟茶樹菇炒得好出色,濃郁嘅辣醬吵到本身好吸味嘅茶樹菇好入味,食落去幾juicy,送飯一流👍🏽 干鍋肥腸🤤:真係好鍾意食肥腸,呢度嘅肥腸雖然唔算太瘦,但整體都做頭出城,香脆可口,好重花椒香同辣椒嘅味道。酸菜魚😍: 魚片做到好嫩滑同鮮甜,但酸菜本人就覺得鹹左少少,但整題合格,下次會試下重慶酸辣魚。重慶炸酥肉:川菜嘅最佳小食配搭,甘香可口,送酒一流👍🏽仲有甜品,黑糖糍粑❤️❤️整體黎講會再番食,餐廳環境坐得好舒服同裝修新穎,餐牌價錢相宜,想喺元朗食川菜嘅朋友,應該要試下。值得一提係店員服務好好,會成日過嚟幫你fill茶,抵讚
重慶炸酥肉:川菜嘅最佳小食配搭,甘香可口,送酒一流👍🏽
仲有甜品,黑糖糍粑❤️❤️
整體黎講會再番食,餐廳環境坐得好舒服同裝修新穎,餐牌價錢相宜,想喺元朗食川菜嘅朋友,應該要試下。值得一提係店員服務好好,會成日過嚟幫你fill茶,抵讚👍🏽