2022-08-20
🍴ʚ 樂天大喜屋 ɞ樂天大喜屋係香港都算知名度好高嘅連鎖日式放題,樂天大喜屋有好多唔同種類嘅刺身壽司,除此之外熟食嘅種類都包羅萬象!我地今次四人食午市放題,每人$228再加一ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ✿ 自助區自助區有飲品、冷/熱盤、甜品、水果、沙律、雪糕!飲品比較有特色係有自製冷泡茶,仲有唔同嘅酒提供!生果有西瓜🍉!任食西瓜真係好爽😆✿ 刺身、壽司大喜屋嘅刺身都好新鮮!有三文魚、油甘魚、吞拿魚、蜜汁鮑片、希靈魚、虎蝦、甜蝦、極品大赤蝦、北寄貝、蠑螺 、帶子😋比較推薦三文魚、北寄貝,好清甜👍🏻壽司選擇都唔少,有火炙壽司、卷物、軍艦、手卷😆我地比較鍾意火炙壽司,當中炙燒三文魚腩壽司最好食,三文魚腩入口即溶,油香十足👍🏻✿ 熟食熟食種類都好多呀,有燒物、串燒、炸物、天婦羅、煮物!✿ 燒物推薦黃金燒蠔、金蒜蓉粉絲蒸扇貝👍🏻黃金蠔入面好有多沙律醬,蠔都唔腥,粒粒飽滿👍🏻蒸扇貝大大粒,入面有粉絲蒜蓉,食到停唔到口😆✿ 炸物推薦炸鮮奶、炸榴槤炸鮮奶細細粒,奶香味十足👍🏻炸榴槤入面有榴槤蓉👍🏻榴槤味濃郁😆✿ 天婦羅天婦羅全部都好好味啊!而且熱辣辣!我哋嗌左皇帝蟹棒天婦
ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ
✿ 自助區
自助區有飲品、冷/熱盤、甜品、水果、沙律、雪糕!
飲品比較有特色係有自製冷泡茶,仲有唔同嘅酒提供!
生果有西瓜🍉!任食西瓜真係好爽😆
✿ 刺身、壽司
比較推薦三文魚、北寄貝,好清甜👍🏻
壽司選擇都唔少,有火炙壽司、卷物、軍艦、手卷😆
✿ 熟食
熟食種類都好多呀,有燒物、串燒、炸物、天婦羅、煮物!
✿ 燒物推薦黃金燒蠔、金蒜蓉粉絲蒸扇貝👍🏻
黃金蠔入面好有多沙律醬,蠔都唔腥,粒粒飽滿👍🏻
蒸扇貝大大粒,入面有粉絲蒜蓉,食到停唔到口😆
✿ 炸物推薦炸鮮奶、炸榴槤
炸鮮奶細細粒,奶香味十足👍🏻
炸榴槤入面有榴槤蓉👍🏻榴槤味濃郁😆
✿ 天婦羅
天婦羅全部都好好味啊!而且熱辣辣!我哋嗌左皇帝蟹棒天婦羅、天婦羅蝦、芝士竹輪卷天婦羅!全部都好味😍
✿ 煮物
我哋嗌左極品麻辣牛魔王同雪花牛肉鍋
雪花牛肉味道唔錯,可以試一試!
總括而言,樂天大喜屋嘅食物質素整體都唔錯,而且午市只需要$228,如果鍾意食放題嘅朋友仔可以黎試一試~😋
📍 樂天大喜屋 (旺角)
旺角彌敦道593-601號創興廣場2樓
🌟推薦指數(滿分五粒🌟 🌟一分✨半分):