2021-08-05
朋友推薦過呢間好食(˶ˊᵕˋ˵)聽聞雖然位置偏僻,但無論平日定假日都幾多人,如果大家要去記得可以whatsapp book位,咁就唔洗等太耐喇💓我哋於星期二2點未到就到達門前,餐廳約8成滿座,而我地有訂座亦坐到想要嘅吧枱位😆.內左環境:.全日定食:🔻塭燒厚切牛舌 $158 (8/10)🔻塭燒日本產鯖魚 $168 (7/10)🔻白汁提子 跟餐+ $15 (6/10).牛舌係朋友嘅(我唔鍾意食🙈覺得口感怪),根據兩位食過嘅朋友口述,一位高度推薦因為好好食,而另一位朋友都話好食同埋夠軟腍;至於個鯖魚都唔錯,魚皮滑順柔軟得黎帶啲啲脆,油脂含量亦恰到好處😋不過未算話特別突出令人難忘,就係好食嘅鯖魚啦( ˶˙ᵕ˙˶ ).則邊啲日式配菜屬正常水準,擺盤好日式,茶碗蒸仲有隻蟹鉗好正😋而且仲有碟枝豆比我同朋友一齊食( ๑⃙⃘ˊᵕˋ๑⃙⃘ )珍珠米就係比較軟腍同煙韌,但我本身比較鍾意粒粒分明同乾身嘅🙈.另外強烈推薦大家叫個全日定食,因為佢仲送咗杯芝麻奶凍,本身我唔係特別鍾意芝麻,但佢呢個真係好好食!😍仲有樣值得讚嘅係,佢哋茶幾好飲,而且仲會加冰粒比你添🧊.最後順帶一提,店內坐得好舒服,而且店員都非常親切,好細心成
內左環境:
全日定食:
🔻塭燒厚切牛舌 $158 (8/10)
🔻塭燒日本產鯖魚 $168 (7/10)
🔻白汁提子 跟餐+ $15 (6/10)
最後順帶一提,店內坐得好舒服,而且店員都非常親切,好細心成日主動加茶比我㗎,估唔到佢哋係 唔!收!加!一!😱😱😱雖然味道並唔係特別特出,但整體體驗好好❤️以呢個唔收加一嘅價錢,可以食到咁豐富嘅定食,我自己覺得其實幾抵食㗎,因為同價位市區難啲有呢種唔限時,又坐得舒服,唔收加一嘅定食食(如果有,歡迎話我知等我去食下😍)
如果鍾意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我
最後男友聽我分享完,再見到個環境同食物都唔錯,佢話下次都想同我去食😹