嘉碗飯
Level 1
2024-11-03
7K views
Follow
高級感十足既Lunch.文華東方的Grill and Bar 服務水準好高. 而且食物質素非常高.
雖然8xx 一位左右. 1分價錢. 1.2分收獲.

一開始有D 小食. 已經先聲奪人.
大大pat 咁撈起Sour Cream 同3文魚子食, 好滿足. Smoked Anchovy Bread sticks 係有魚味既麵包棒.

賣相非常好.
有蟹味. 比起其他小食印象無咁深刻
有蟹味. 比起其他小食印象無咁深刻

趁熱食. 一咬落口, 外面係薄薄一層脆口既感覺.
然後感受到麵包既柔軟. 加上佢地既牛油, 橄欖油.
味道真係非常之不得了. 勁好食.
趁熱食. 一咬落口, 外面係薄薄一層脆口既感覺. 然後感受到麵包既柔軟. 加上佢地既牛油, 橄欖油. 味道真係非常之不得了. 勁好食.
印象好深刻既麵包.

--- 無影相 既龍蝦湯. 龍蝦肉好鮮嫩. 湯既味道好濃郁. 最好味係個龍蝦湯.
厚切既感覺好充實.
不過前菜都好美味. 所以份量上, 食落有點辛苦.
不過係真係好好食. 質地軟熟. 牛味出色.
星期6 既menu 係無的. 不過我地好彩下, 咁岩佢準備到俾我地. 厚切既感覺好充實. 不過前菜都好美味. 所以份量上, 食落有點辛苦. 建議大家share 食. 1個人食咁大塊牛扒, 真係有D 吃力. 不過係真係好好食. 質地軟熟. 牛味出色.

好大份既牛扒.
Side Dish 我叫左mushrooms. 有D 咸. 同Roast Potato. 2樣都唔建議叫.
烤薯仔好大舊. 太飽了. 不過佢烤得好好既.
有個薯蓉味道唔錯.
波菜都好味.
蘋果味好清新.
雪糕口味獨特. 應該係肉桂味. 有D 懷疑加左8角.
夾埋蘋果Tart 食, 又好夾禾. 好味.
蘋果味好清新. 雪糕口味獨特. 應該係肉桂味. 有D 懷疑加左8角. 夾埋蘋果Tart 食, 又好夾禾. 好味.
甜品好特別
好彩只係畢人地既泥食.
焦糖好脆. 燉蛋加左咖啡味. 好視乎個人口味, 我就麻麻地. 好彩只係畢人地既泥食.
呢個麻麻.

另外我有試過佢既Cheese Cake.
佢用朱古力湯浸住, 又係好飽. 不過朱古力湯確係好好味.
Cheese Cake 係文華出名既野. 當然無得彈. 值得叫既.
撈完後, 所以味道混合起來. 其實都唔係好分到咩野打咩野.
其中比較特別既係塊葉. 好清新.
煙肉比較咸. 蕃茄仔好酸. 味覺既衝激好強勁.
撈完後, 所以味道混合起來. 其實都唔係好分到咩野打咩野. 其中比較特別既係塊葉. 好清新. 煙肉比較咸. 蕃茄仔好酸. 味覺既衝激好強勁.
Ratings
Full English
麵包
Cream Brulee
Apple Tart
燒牛肉
French Toast Topped with Blue Crab, Lemon Dressing
小食 - Yeast & Smoked Anchovy Bread sticks, Sour Cream, Salmon Roe