2023-03-23
好味台灣菜🥰1. 台式鐵板吐司 - 鹽酥雞扒 $78入面包左大大塊鹽酥雞排 咬落十分酥脆 鹽酥效果做得唔錯 雞肉都嫩滑 有啲汁 唔會太嚡太乾 中間仲有啲菜 可以吸咗嗰種油膩感 個麵包皮有個種似丹麥酥嘅牛油香 烘得好脆 不過再多啲沙律醬會再juicy啲 整體都唔錯+ 黑糖奶蓋波霸巴斯克芝士蛋糕 $40幾特別嘅配搭 其實都幾夾 有少少奶同黑糖珍珠 食落個味冇咁單調 同個蛋糕一齊食 口感濕潤啲 又唔太甜 呢個價錢都抵食+ 桂花烏龍蘆薈 $15每次嗌賞茶嘅至愛 好清新嘅感覺 桂花同烏龍茶味濃 仲有啲甜甜嘅蘆薈粒咬下 正2. 寶島蛋餅 $60可以自己揀個餡 揀咗肉鬆同芝士 個皮係偏脆嘅同薄嘅 肉鬆同芝士餡都十分之多 咸咸香香 幾過癮+ 手工芋頭奶綠 $15奶味偏重 有粒粒嘅芋頭粒可以咬 …………………….🌝台灣嘢黎講水準都唔錯 下午茶會抵食啲 環境好有文青feel 仲可以飲埋賞茶 一舉兩得🌚份量唔算好多…………………….
1. 台式鐵板吐司 - 鹽酥雞扒 $78
+ 黑糖奶蓋波霸巴斯克芝士蛋糕 $40
+ 桂花烏龍蘆薈 $15
2. 寶島蛋餅 $60
+ 手工芋頭奶綠 $15
奶味偏重 有粒粒嘅芋頭粒可以咬
…………………….
🌚份量唔算好多
…………………….