2018-02-04
工作中午餐都有開心嘅事,就係同事們都好遷就我,我想試新餐廳都無問題!呢間在天水圍大商場內嘅台灣菜!去到唔使等位,地下一層位置,門外有桌椅坐,樓底好高所以好開揚舒服!加上裝修好文青,有點隨意不成套的椅子,地方唔迫唔嘈!有種悠閒嘅感覺!本坐店外,店員見我哋人多,幫我哋轉咗店內長枱鬆動啲!午餐多選擇,價錢合理!溏心蛋肉燥飯($38)喜歡擺盤木盤上,餐具係花紋瓷器,賣相精緻,份量夠,有埋青菜同醃漬菜!好健康!講番食物,溏心蛋嫩滑,浸得入味,肉燥鹹鹹地,豬肉碎嫩滑無渣,白飯夠熱鬆軟,撈埋肉燥好味,蒜茸白菜仔(好大棵)爽脆嫩口,加啲蒜茸香口!好味,前菜麻油芽菜爽脆,青瓜脆嫩多汁,微醃清爽!好味!熱檸檬紅茶🍋(跟餐)檸檬清爽唔澀,茶底濃厚!好味!吉列豬扒肉燥飯($53)紅燒牛腩粗麵($53)雞扒肉燥飯($48)雞翼肉燥飯($48)仙草奶茶(跟餐)珍珠奶茶(跟餐)呢度出菜好快,店員有禮斯文,有笑容幾窩心,而且好肯幫手,幫我哋印多張單攞多架車嘅泊車優惠!文青台菜
午餐多選擇,價錢合理!
熱檸檬紅茶🍋(跟餐)檸檬清爽唔澀,茶底濃厚!好味!
吉列豬扒肉燥飯($53)
紅燒牛腩粗麵($53)
雞扒肉燥飯($48)
雞翼肉燥飯($48)
仙草奶茶(跟餐)
珍珠奶茶(跟餐)
文青台菜