2018-04-09 98 views
好少會嚟元朗食飯,今次嚟到呢間文青咖啡店,簡單嘅裝潢仲有平民價嘅食物,一於試下。點了二人餐,應該是最抵食的。選擇又多,而且價錢又經濟。頭盤當然係餐湯同餐包啦!餐湯係每日都唔同嘅,今次嘅餐湯係蕃茄湯,幫到都覺得應該係好creamy。而飲落真係好新鮮,而且絕無味精。仲要係真材實料,真係有蕃茄係入面嫁,唔係溝水咁簡單。所以真係好鮮甜味。餐前小食就選擇左清酒煮蜆,份量非常充足。而且都好大隻,開頭以為會係細細隻咁,但無諗到每隻都好大啖肉。蜆肉都有一隻匙咁大,真心覺得抵食。主菜就揀左黑松露巴拿馬火腿意大利飯,一上碟已經好濃嘅黑松露味,非常香。意大飯不嬲都好硬咁,但呢度好淋而且都好creamy,黑松露味非常濃。最後點了甜品朱古力奶凍。朱古力奶凍唔升好甜,而且好細滑,岩晒飯後甜品。

點了二人餐,應該是最抵食的。選擇又多,而且價錢又經濟。

蜆肉都有一隻匙咁大,真心覺得抵食。