2018-08-21
一去到覺得呢間餐廳超靚呀!好似啲法國嘅coffee shop咁樣! 係門面已經覺得好靚呀!望落去入面呢就有啲小清新嘅感覺,我覺得老闆係設計上面一定係非常之有SENSE嘅, 品味好好呀 !!!睇下個menu啦~~~個menu都簡簡單單咁樣嘅 ,食物方面呢都係大路的西餐啦床主, 你諗到嘅都會有~~~樣樣都有啲啦 由於今日係慶祝表妹就嚟生bb, 所以我哋嗌得豐富啲啦~~~其實打開menu入面好多嘢我都想食㗎啦~!咁首先呢就叫咗鵝肝多士~!呢個就係我嘅最愛啦係就係因為比較肥所以我都唔敢叫得多, 都係一碟JA~ 鵝肝多士呢我自己覺得呢個鵝肝如果再厚啲就好喇~~~又或者個多士可以薄D~~咁鵝肝個味道會比較出D~~~效果會再好啲!之後呢就係左碟蒜香牛柳粒畀表妹長胎啦, 有蒜香咁, 幾香口, 好適合傾計的小食~另外仲有嗌咗我老公最鍾意嘅芝士釀大啡菇 ,個芝士大啡菇真係不得了啦~~~大啡菇本身已經有一種好濃沃嘅鮮味~~~再加上芝士醬烘焙至表面金黃色~~~簡直係人間極品呀之後見到MENU有個叫做啤酒炸漿炸魚薯條,我想試下咩叫啤酒炸漿,所以就嗌咗一份啦~~ 嘩~!好靚呀~!炸魚薯條望落去超級鬆脆咁!!!個薯
嘩~!好靚呀~!炸魚薯條望落去超級鬆脆咁!!!個薯條係粗身嗰啲~~~我忍唔住一擺上枱我就即刻食咗幾條啦!!!
熱辣辣卜卜脆~~超好食!!
我想講, 因為表妹佢遲咗少少嚟,擺左十五分鐘先食都仲係熱辣辣㗎!!
之後呢我就見到menu上面寫話全部FRUITY DRINK都係用鮮果去製成嘅~~~咁所以我就要咗士多啤梨薄荷梳打啦
嘩真係好fit嘅咁入面仲有啲果肉添我覺得呢一會所但係非常之值得叫佢好好飲呀咁我表妹都買咗一杯
另外呢仲有呢個牛柳咁之後呢我哋都嗌咗兩個意粉同埋飯啦咁呢兩個就係分別係黑松露意大利飯啦咁同埋都係松露粉松露松露意大利粉嘅咁我覺得呢兩個就不過不失啦係啦另外呢就仲有兩個煮食就係group
同埋西冷牛扒嘩個西冷牛扒真係超正呀大過你塊面呀真係
今次我哋唔可以嗌得太生, 所以我叫咗八成熟~~~~因為表妹大肚㗎嘛
真係好好味喎~~~咬落去又彈牙又好多肉汁~~~超級好食!!!睇個樣已經係覺得非常之吸引㗎啦!!!
咁呢個RIBS呢佢條火喉, 味道同埋醃料都係做得非常之好㗎, 做到外脆內軟嘅效果
切起上嚟唔會話好硬, 好容易切, 好鬆軟咁...
原來燒豬肋骨係可以做到咁完美嘅效果!!
呢間餐廳呢我真係覺得係一定要再食㗎!!!約一啲文青嚟gathering一定開心到不得了~~~~
唔單止大飽口福,重大飽眼福添呀!睇啲相咁靚就知啦