支持黃店💛朋友晚餐聚餐 位置係偏僻少少 遠離中心旺區 附近冇行街的店舖商場 純粹係為左食青花亭而去環境燈光足夠 座位坐得舒服 餐具都好靚 而且裝修漂亮 打卡正* 套餐餐湯 似羅宋湯但又唔係羅宋湯 似洋蔥湯又唔係洋蔥湯 湯好清 有中式湯水的感覺*E 鮮帶子蜜糖芥末雜菌意大利飯冇影相😢 食落完全冇蜜糖芥末味 帶子有兩粒 好食 唔係急凍咬落似橡筋cheap的帶子 個飯係綠色 所以應該都係用香草醬意大利飯的質感做得好 飯的中心係要有少少硬 所以如果胃唔舒服或者唔太好 就千祈唔好食意大利飯*G蟹肉南瓜意大利飯好多蟹肉 而且南瓜味都好重 如果有南瓜粒就更好 食到最後都唔會覺得好油膩 顏色配搭可以再做得好少少 多少少綠色會仲吸引*I 蜜糖芥末香草醬雜菌意大利粉再一次食唔出有蜜糖芥末味 菇的量少 切得好薄不過香草醬好香好重口味 不過做得香草醬 個base都係用油 所以食到最後個碟都剩左好多油*單點 烤大菇白蘆筍忌廉意大利飯一上菜就呆左 啡菇 蘆筍 飯 三樣野係分開 食落連味道都係分開 個飯得白汁忌廉味 搞唔掂 所以你明點解套餐冇呢個選擇總括來說 環境不錯 意大利飯質感好食 平時食西餐會覺得比較油膩 但
E 鮮帶子蜜糖芥末雜菌意大利飯
G蟹肉南瓜意大利飯
蟹肉南瓜意大利飯

I 蜜糖芥末香草醬雜菌意大利粉
蜜糖芥末香草醬雜菌意大利粉

單點 烤大菇白蘆筍忌廉意大利飯
烤大菇白蘆筍忌廉意大利飯

總括來說 環境不錯 意大利飯質感好食 平時食西餐會覺得比較油膩 但係今次的意粉同飯食得飽 唔會好膩同濟 如果聚餐想靜靜地傾計 青花亭係一個不錯的選擇
2019-11-30
$170 (Dinner)
蟹肉南瓜意大利飯
  • 鮮帶子蜜糖芥末雜菌意大利飯