2018-04-25
今日同閨蜜行旺角行行下就話想感受下文青氣息於是就openrice睇下有咩文青cafe啦~~咁岩見到Cafe Prince Royal睇相好似好正同好文青就去左試下~~一入到餐廳已經聞到個種文青味~有好掛畫同花擺設好靚~會令人個心好靜睇餐牌比佢個牛角包吸引左於是叫左一個黎試下~~平時好少食有餡既牛角包配上三文魚同牛油果個味都唔會好奇怪,起初以為牛油果拼三文魚再加牛角包會好奇怪,但食落又唔係想像中咁樣覺得好有新鮮感!!!前菜叫左個沙律 唔算話超級特別,不過就勝在夠清 可以中和翻其他食物!!之後就點左個經典大早餐一齊share~~黎到聞到好香既腸仔味,本身無比冬菇吸引但後來愈聞愈香先發現原來佢先係最好食架!!!但整體都唔錯!!!主食方面就叫左個意粉~~D白汁好香好濃!!黎到好快就比我地清哂仲差d唔夠食啊haha!!仲有個麵包比我地配黎食~幾有趣!最後緊係要叫甜品黎作總結~~叫左我地都中意食既朱古力蛋糕濃濃既朱古力再配鬆軟既蛋糕真係無得輸!!
睇餐牌比佢個牛角包吸引左於是叫左一個黎試下~~
平時好少食有餡既牛角包配上三文魚同牛油果個味都唔會好奇怪,
覺得好有新鮮感!!!
之後就點左個經典大早餐一齊share~~
但整體都唔錯!!!
仲有個麵包比我地配黎食~幾有趣!
最後緊係要叫甜品黎作總結~~叫左我地都中意食既朱古力蛋糕
濃濃既朱古力再配鬆軟既蛋糕真係無得輸!!