2021-08-10
今日約左朋友去到南豐紗廠,諗住感受下文青。我叫左個腐乳炸雞lunch set+$20 有沙律同焙茶,朋友叫左定食~點完菜等左陣好快就有沙律同茶,沙律🥗新鮮,茶就普通焙茶。🥢登登登登,終於上腐乳炸雞lunch set,有蛋捲、南瓜🎃仲有個麵豉湯。蛋捲普通,南瓜味道租甜甜,中間加左仁,好有口感。因為食埋前菜,開始食炸雞果陣已經凍左啲,但咬落去好有驚喜。如果你平時鍾意食腐乳,就會覺得佢又淡淡腐乳味,配搭好好食😋佢個炸皮好薄,但都有保持到少少脆。入邊嘅雞肉係我鍾意食嘅雞柳,所以啖啖都係肉。總括來講我覺得都幾出色。 佢仲有一條炸秋葵,味道就麻麻地喇。湯就幾多蘿蔔片,味道唔咸唔淡,都可以一試。🥢另外就到我朋友食的五品定食,首先一嚟到個份量已經覺得唔會飽,但因為佢係推介,所以就試吓。食完之後每一樣野都係好普通,不過不失。佢嘅材料$50都唔使,但佢就賣到百幾蚊,好唔抵💸,下次一定唔會叫😕
點完菜等左陣好快就有沙律同茶,沙律🥗新鮮,茶就普通焙茶。