2022-02-12 147 views
太子區最近多咗好多文青Cafe,今日就試吓哩間叫「Await Cafe & Studio」啦💓「Await Cafe & Studio」中文名「等」,自自然然就諗起電影「等一個人咖啡」,門口位已經係一個打卡位,隨便一影調個顏色都可以影到電影感文青相😍室內以白色+木系為主,比人舒適潔淨嘅感覺💗 無論三五知己傾計,定係兩口子拍拖都係一個好嘅地方🥰 第二個打卡位係一入門口嘅轉角位,位置唔大,用乾花同波希米亞風嘅燈組成💓如果人多,可能就要輪候一陣,好彩我地去果日冇咩人🥰 (因為差唔多收工🤭)食物意粉🍝/飯/All day/輕食/小食/甜品都有💗 可惜果日D蛋糕賣哂,下次一定要再試🔸 All Day Breakfast雞骨腸、煙肉、煙三文魚、野菌、香草扒蕃茄、玉子燒、胡麻沙律🥗 、 麵包All day 我成日覺得佢係一個好穩陣嘅配搭,因為基本上佢入面嘅嘢都唔難食😝 「等」嘅麵包係牛角包🥐香口鬆脆💗野菌炒得幾香👍🏻 第一次食Allday見到有玉子燒,上面淋咗明太子醬,幾特別👍🏻🔸 明太子蟹棒海膽意粉🍝哩個超級讚,平時嘅海膽意粉D海膽係撈埋一齊,哩個係平顯比你見到有兩Pat海膽係面👍🏻真材實料。你鐘

🔸 All Day Breakfast

🔸 明太子蟹棒海膽意粉🍝
哩個超級讚,平時嘅海膽意粉D海膽係撈埋一齊,哩個係平顯比你見到有兩Pat海膽係面👍🏻真材實料。你鐘意撈埋先食又得,就咁食又得,得咗😌意粉軟硬適中,份量亦多👍🏻

🔸炸洋蔥圈
香口脆身,洋蔥味突出,粒粒都好大粒,份量又多,正😄

🔸芝麻雞翼
一碟有4隻,好香好juicy😝食到舔舔脷😋

另外見Cafe會有啲香薰蠟燭🕯️賣,有興趣係要睇埋啊💓

等 (太子)
太子西洋菜北街159A號恆安大樓地舖