2017-10-19
文青風最近真係愈吹愈熱,身為好in既一份子,我都即刻跑到天水圍T Town黎打卡離遠已經見到呢間8090好時光,因為佢既裝飾太EYE CATCHING啦!入到去,仲發現好多大枱上面會放D有趣小裝飾,好似成個摩天輪周圍都係影相位黎之前上網做左工課,諗好食二人餐ORDER完先發現埋其他食評無提到既疑似新MENU.... 下次再試啦唯有!!!坐左無耐黎左呢幾樣野先:紅燒牛肉麵紅燒牛筋麵花枝小丸子墨魚腸片與高麗菜我食紅燒牛肉麵, 湯頭係有D甜味既, 偏台南風味, 牛肉好大塊好林, 麵彈牙朋友食紅燒牛筋麵, 佢冇出聲,不過默默清晒成碗, 應該, 好好食吧花枝小丸子 炸粉薄脆, 花枝丸又爽口又足料, 比想像中好食墨魚腸片與高麗菜不過不失啦, 如果高麗菜煮得再林D會仲正黃金煎餃子 唔夠香脆, 似上海煎餃飲品有驚喜, 鮮奶咖啡上黎個樣唔靚, 但朋友一路飲一路話好香我個熱朱古力豆漿, 超!好!飲!佢一上黎個樣係靚到爆, 諗住得個樣我都受架啦,點知一入口,係超濃朱古力味, 仲有粒粒半溶朱古力係入面.如果一定要搵一個缺點俾佢,可能係佢卡路理應該唔低law...我地見食物咁對路,encore多個甜品, 簡左個
入到去,仲發現好多大枱上面會放D有趣小裝飾,好似成個摩天輪
周圍都係影相位
黎之前上網做左工課,諗好食二人餐
坐左無耐黎左呢幾樣野先:
紅燒牛肉麵
紅燒牛筋麵
花枝小丸子
墨魚腸片與高麗菜
花枝小丸子 炸粉薄脆, 花枝丸又爽口又足料, 比想像中好食
墨魚腸片與高麗菜不過不失啦, 如果高麗菜煮得再林D會仲正
黃金煎餃子 唔夠香脆, 似上海煎餃
我個熱朱古力豆漿, 超!好!飲!
我地見食物咁對路,encore多個甜品, 簡左個名好有趣既"900秒等待-豆腐花"
佢係會係你面前例d豆漿果d入個器皿,等個沙豆計時
時間到,個豆腐花就係你眼前形成啦!自己加甜
完成品係熱熱地,又好重豆味,
真係估唔到一間文青cafe可以做到熟食又好,甜品更好
而且d staff服務都唔錯, 我地食完坐係到對住個靚景傾計都無黑我地面
下次再黎試埋個新出既火鍋同周圍好多人order既楊枝金露先