2021-06-18 985 views
Ocio既分店都食過幾次,原來最近都係坑口開左分店!而坑口呢間分店帶出木糸及原林簡約風而且空間又夠大,暫時我覺得係最靚既分店.冬陰公大蝦燴意大利飯意大利飯上有2隻大蝦已經相當吸引,流晒口水.大蝦肉身厚實爽彈亦都帶有蝦香.冬陰味道好濃,酸酸辣辣而且香茅味突出之餘亦食到少少青檸香.意大利飯唔會過硬無飯骨.意大利飯旁邊加上香辣蝦片令辣味更香.去骨BBQ燒春雞伴黑松露薯蓉去骨後既燒春雞可以無顧慮大啖大啖咁食.燒春雞肉香嫩入口更香,內裏以迷迭香醃過味道滲出一陣松香.底下黑松露薯蓉份量好滿足,入口帶住少少薯粒入口更香口,松露香香而不嗆.黑蜜紅豆刨冰配雲呢嗱雪糕夏天限定既刨冰最啱係咁熱既天氣下當飯後甜品,又降溫又相比其他甜品更低卡路里.刨冰山上加上一球雲呢嗱雪糕及忌廉.黑蜜帶出焦糖味,半溶化既冰混香黑糖令整體甜度唔會過高.紅豆同樣香甜帶點沙沙既口感.朱古力奶昔Creamy又帶濃香既朱古力味,入口質感夠厚重唔會水汪汪咁.

朱古力奶昔
$200 (Dinner)
  • 冬陰功大蝦燴意大利飯