2021-08-24
難得放假,又難得放寬社交限制,最可惜天公不做美,落大雨仲要係黃雨,咁最好節目就緊係全部室內活動,搵個商場有戲院有美食,好容易就過一日呢度係登食評,所以套戲就唔評論,今次揀咗我好少會選擇嘅餐廳。雖然都係有set lunch,其實價錢同香港區啲lunch差不多,不過就轉下風格試一試。睇咗餐牌先因為想食甜品,所以我食2 courses,蟹肉意粉主菜同埋拿破崙甜品,咁唔會過飽一嚟到就見到佢個蟹殼洗得好乾淨,應該所有蟹肉都已經拆曬落嚟放落啲意粉一齊煮,上面再放幾條新鮮沙律菜,食落感覺好fresh好清新,都有好濃嘅蟹肉味,但係畀我呢啲大胃王就略嫌份量少咗啲呢個拿破崙甜品都唔錯,個酥皮夠脆,如果牛油味再香啲會更好味。因為個人口味唔鍾意飲咖啡,所以跟餐就叫咗一杯凍檸蜜,只可以話一般茶餐廳貨色,不用期望朋友就貪心,一次食晒佢3 courses,首先要咗呢個羽衣甘藍沙律,朋友大讚D菜好新鮮,配油醋汁好開胃跟住呢個黑松露意粉,一送到嚟已經一陣陣黑松露味,如果鍾意食黑松露就一定要叫呢款,唔會失望,朋友又係大讚呢個色signature蛋卷,個蛋糕好軟熟,綠茶味好濃,啲cream又夠滑,如果多幾粒紅豆就會更per
呢個色signature蛋卷,個蛋糕好軟熟,綠茶味好濃,啲cream又夠滑,如果多幾粒紅豆就會更perfect
最後呢杯係朋友加錢order嘅latte,望落去就知道一定畀我嗰杯跟餐檸蜜好好多啦