2019-03-28 32 views
原本尖沙咀首都廣場俾我的印象就是一個死場, 點知今次去, 真係耳目一新! 呢間郵意餐廳帶返旺個場, 首先基本上佢已經佔左成個3樓一大半, 環境舒適好多位, 格局好日式, 仲有免費wifi, 寫明"歡迎放空", 因為以尖沙咀呢個地段黎講, 佢地方真係好大, 完全無壓迫感, 好岩同朋友黎hea, 或者學生哥黎溫書打機都岩晒。另外佢個裝修真係幾用心, 好多不同擺設同設計, 令人有種好relax 脫離鬧市繁囂既感覺, 有個大郵筒, 又擺了好多特色心意咭, 應該是可以買的。真龍蝦肉蕃茄意粉 $98今次試左個真龍蝦肉蕃茄意粉, 不出所料係有真既龍蝦肉, 落足料, 意粉硬度剛好, 配埋一個玄米茶$58, 不是一杯, 是一壺咁上俾你, 可以慢慢坐煙三文魚火箭菜沙律 $68我本身中意食西式沙律, 亦超級中意食火箭菜, 佢上面仲鋪左d cheese, 同用隻靚車厘茄, supermarket 見過這款車厘茄都唔平, 是落足料的餐廳, 值得一讚, 不過略嫌火箭菜不夠新鮮, 加了個Cappuccino $38, 有水準的咖啡整體來說, 淨係食環境都值回票價, 約朋友吹水, 見客, 溫書,

真龍蝦肉蕃茄意粉 $98

煙三文魚火箭菜沙律 $68

整體來說, 淨係食環境都值回票價, 約朋友吹水, 見客, 溫書, 打機, 都可以坐成日, wifi 差電任你用, 以後尖沙咀又多一個鬧市綠洲新蒲點

🍽8/10
🔎 香港郵意 (尖沙咀)
尖沙咀漆咸道南61-65號首都廣場2樓80-82號舖