2016-05-02
係電影中心睇完戲都已經六點有多,女朋友話肚仔餓,作為廿四孝男友既我當然要識做,即刻搵好野俾佢食啦~ 相信好多男士都有試過,當附近有間M記同一間靚靚餐廳俾你揀,就算自己心入面有幾想食脆香雞翼,為左女友仔,都要同佢去間靚靚餐廳等佢呃下LIKE 所以我一出戲院就即刻轉入去KUBRICK 等我女友除左食得飽之外,仲可以做下(偽)文青,呃下LIKE 有聽過KUBRICK 既朋友都知佢係走文藝路線,店面細細,大約只有20個座位,用膳區旁係小型書店,經常可以看到有人係度打書釘。裝修同設計方面都係以簡樸為主,而且多用木質的家具,上至收銀處,下至號碼牌都不難看出是走木材路線,換句話說,就係100%文青或(偽)文青打卡聖地。除左裝修,食物方面其實亦有唔錯既水準,小弟每次尼都會至少叫一款包,因為佢D包絕對係誠意之作,今次就試左佢地自家製既OK牛肉漢堡。一上台,個BURGER 外觀唔錯,跟住沙律上,感覺幾FRESH~ 個沙律係以生菜同鮮茄混合製成,冇加任個醬料,但勝在新鮮,食落"索索"聲,可以減低食BURGER 既罪惡感。至於個BURGER,上下兩塊麵包係烘過至夾落去既,有烘底既BURGER,隔離間M叔叔就
其實如果唔係BK 左台食放題,我地可能會叫多一兩樣食物尼食既,可惜今次要留肚,期待下一次尼食可以見到佢地保持到質素之餘亦有所進步