2023-10-02
Urban Coffee Roaster是cafe的始祖無誤。記得幾年前於尖沙咀店試過用咖啡渣醃過的牛扒,淡淡的咖啡香和焦香的肉味令人一試難忘。手打安格斯牛肉漢堡配薯條 ($168, HAPPY HOUR 🍻)辣肉腸炒魷魚 ($88)軟殻蟹蟹肉意大利飯 ($148)法式焦糖班戟 ($108)HAPPY HOUR 時段會有支ASAHI / 1664跟餐,計番都幾抵 (平時落pub 飲都收你幾十蚊一支) HAPPY HOUR 時段去到關門。不過burger的肉有少少太生,唔食得太生的朋友記得remark比餐廳聽😅牛油飽體本身為整個burger加了不少分。辣肉腸炒魷魚本身叫來送酒飲,有少少濕,如果乾身一點會更好,但係由於整體嚟講魷魚都好新鮮!意大利飯以軟殻蟹做主打,我第一次見全隻軟殻蟹咁免切咁上😂不過飯有少少凍左。法式焦糖班戟絕對是要留肚食的一環。班戟食落鬆軟,配上吉士醬唔會過甜,面頭的焦糖香脆可口。📍 Urban Coffee Roaster (Fashion Walk) (銅鑼灣)銅鑼灣京士頓街9號Fashion Walk地下D號舖
辣肉腸炒魷魚 ($88)
軟殻蟹蟹肉意大利飯 ($148)
法式焦糖班戟 ($108)
HAPPY HOUR 時段會有支ASAHI / 1664跟餐,計番都幾抵 (平時落pub 飲都收你幾十蚊一支) HAPPY HOUR 時段去到關門。 不過burger的肉有少少太生,唔食得太生的朋友記得remark比餐廳聽😅牛油飽體本身為整個burger加了不少分。
銅鑼灣京士頓街9號Fashion Walk地下D號舖