2023-12-05 93 views
去到門口差啲以為自己搵錯餐廳,以為去咗文青打卡cafe. 入到去都係好簡潔好舒服嘅卡位,但就配有好香嘅炭香味店員介紹廚師發辦入面嘅串燒有啲會係off-menu, 於是我哋揀咗一份和牛廚師發辦,再另加串燒。和牛廚師發辦燒牛肉蕃茄子- 好有牛肉味嘅手打牛肉包住超多汁嘅小蕃茄,2樣野夾埋match的程度好比荔枝豚肉卷🤩燒日本茄子- 好簡單嘅燒茄子,無需任何醬汁但食出嚟係好香炭火味,而且一啲都唔乾小炒王- 將平時大排檔食到嘅小炒王變成串燒,感覺好清新好過癮泡菜雞肉- Juicy雞肉同泡菜match得嚟又唔會俾泡菜搶咗啲雞肉味麵豉豬腸和食- 好中意呢個,醬汁啱啱好唔會太濃,加埋煮到好淋好甜嘅白蘿蔔,豬腸肥而不膩好香吉列一口豚- 炸粉超薄,入面豚肉唔乾,用咗肥肥地嘅部份,食落有油香雞肉棒棒配蘭王月見- 係令人興奮嘅橙色蛋黃!將棒棒沾上蛋黃,雞油肉汁加蛋黃,OH MY GOD!!A5和牛小排- 配埋蒜片wasabi海鹽簡直無得輸,廚師控制火候技巧好好👍🏻燒明太子飯團- 燒到外皮有脆脆飯焦,食咗幾啖再擺入好似茶嘅清湯入面變成茶潰飯團,明太子嘅咸香味加埋好清嘅茶湯,又係另一種風味另加串燒及飲品燒牛舌-

和牛廚師發辦

燒牛肉蕃茄子

燒日本茄子

小炒王
- 將平時大排檔食到嘅小炒王變成串燒,感覺好清新好過癮

泡菜雞肉

麵豉豬腸和食

吉列一口豚
- 炸粉超薄,入面豚肉唔乾,用咗肥肥地嘅部份,食落有油香

雞肉棒棒配蘭王月見

A5和牛小排

燒明太子飯團

另加串燒及飲品

燒牛舌
- 全餐飯嘅MVP! 好香好淋滑,係可以日日都食唔厭,仲會好掛住嘅味道🤤

燒豚肉蠔卷
- 蠔嘅鮮味加豚肉咸香味,最佳伴侶!

梅酒
- 食日式串燒嘅最好朋友: 梅酒!係幸福嘅味道👅

糯山普洱冷氣泡茶
- 好靚嘅玻璃樽氣泡茶,飲落有糯香茶味又有汽,好創新嘅感覺😆