2018-10-17
韓式炸雞🍗一向都深得我心,今日就來到中環尼間sodam chicken 試試,聽朋友講尼度嘅炸雞🍗非常有水準,一定要試試咁話中環地鐵🚇站D出口出,過馬路,再沿著雲咸街嘅斜坡一直往上行到最尾,途經老蘭,轉彎再往上行,就到達尼間sodam chicken架喇店面分兩層,用上落地玻璃非常開陽,裝潢簡潔而有型格,不錯,我地安排坐樓上面對住窗口嘅位,兩個人排排坐望住對面嘅景色,感覺非常寫意I like it韓式炸雞🍗當然係尼度嘅主打,仲有數種口味,有骨或無骨比大家選擇,梗有一款啱你口味鍋物小食亦有不少選擇我地揀左個2人炸雞🍗套餐,貪佢有炸雞🍗,有小食,仲有沙律🥗同飲品,只係$398,非常抵食豐富凱撒沙律🥗,沙律菜非常翠綠爽脆,好新鮮沙律醬另上,幾細心,整體不錯無骨炸雞🍗雙拼,賣相好靚,分量好多,每隻味各有5件,大大件啖啖肉,外脆內嫩,無得輸個人較喜歡檸檬🍋柚子口味,酸酸甜甜,非常清新,另一種味揀左蜜糖芥末口味,食到芥末刺鼻嘅辣味,比較刺激惹味雞軟骨餃子🥟,非常精緻,味道調味剛剛好,配上泰式酸辣簡直係絶配,滋味無窮蜂蜜檸檬🍋綠茶,冰凍無比,不會太甜,幾啱我口味朋友杯蜜桃🍑汁亦非常香濃尼餐午餐非常滿
鍋物小食亦有不少選擇
蜂蜜檸檬🍋綠茶,冰凍無比,不會太甜,幾啱我口味
朋友杯蜜桃🍑汁亦非常香濃
尼餐午餐非常滿意,朋友果然無介紹錯,大家有機會一定要來試試啊