2019-12-02 262 views
TL;DR. Pros:1. 清新車仔面,價錢合適;2. 味道不太鹹,用料不錯;3. 環境清潔,招呼親切;4. 電視播ViuTV,用餐格外舒適。Cons:1. 味道較淡,有少少「料還料,餸還餸」;2. 人多時如想買小食外賣,收錢略微混亂;3. 晚巿較早截單(2100),食材有時較快賣完。嚟過食兩次都喺夜晚食,以車仔面嚟講,雖不算出色但勝在性價比唔錯,兩個人一份4餸面一份5餸面,加埋飲品埋單都只係百二蚊有找。餸嘅款式都幾多,而且味道唔太鹹,面底配菜全部自選。最緊要喺唔會見到啲員工黑口黑面,寫錯咗熱飲小甜,佢都友善過返嚟問返我哋。在一眾食肆一堆TVB電視中,我嚟咗兩晚,佢兩晚都喺播ViuTV,提供一個不同嘅選擇。呢度呢個商場,做乜就摺乜,冇咩生客。呢間鋪,講真,喺食得過。斧山邨呢附近冇咩嘢食揀,所以如果你唔想食白飯,呢個都喺一個唔錯嘅選擇。想過嚟呢個地方,黃大仙近公務員宿舍果邊有小巴站嘅小巴直達,喺去嘉峰臺就可以坐到總站。食完坐返小巴走,又或者行出斧山道都有巴士走。
TL;DR.

Pros:
1. 清新車仔面,價錢合適;
2. 味道不太鹹,用料不錯;
3. 環境清潔,招呼親切;
4. 電視播ViuTV,用餐格外舒適。

Cons:
1. 味道較淡,有少少「料還料,餸還餸」;
2. 人多時如想買小食外賣,收錢略微混亂;
3. 晚巿較早截單(2100),食材有時較快賣完。

2019-11-26
$60 (Dinner)